Cifrele inseamna viata: Camere sterile pentru bolnavii de cancer- campanie sustinuta de StirileProTV

Ultima actualizare: 27-09-2012 16:00

Sute de bolnavi de cancer mor in fiecare an rapusi de infectii care le ataca organismul, slabit de tratamentul agresiv. Sansa lor ar fi izolarea intr-un mediu steril, insa, cele mai multe sectii oncologice din spitalele noastre nu au asa ceva.

Asociatia "Salveaza Vieti" a demarat o campanie sustinuta de ProTv, prin care vrea sa construiasca astfel de sali in sase clinici din tara. Si asta numai cu ajutorul oamenilor de afaceri, care se pot implica directionand 20% din impozitul pe profit datorat statului.

La sfarsitul verii, Andrada s-a dus la medic pentru ca se simtea obosita, avea sangerari gingivale si se invinetea foarte usor. Cand a aflat ca sufera de leucemie, Andrada, studenta in anul doi la farmacie, a stiut ca incepe o lupta dura cu boala.

A ajuns la Spitalul Universitar din Bucuresti, unde, sub tratament, imunitatea ei a fost redusa la zero.

Andrada e acum intr-o rezerva alaturi de alte doua paciente. Standardele europene cer izolarea lor in camere sterile, cu aer purificat, insa doar trei centre din tara au astfel de sali.

Salonul in care e ea acum va fi transformat intr-o camera sterila de voluntarii Asociatiei "Salveaza Vieti" care au dat startul celui mai ambitios proiect de strangere de fonduri.

Firmele pot ajuta donand 20% din impozitul pe profit pentru amenajarea de camere sterile in sase centre ocologice din tara. Procedura e nebirocratica, iar pe patroni nu-i costa nimic. Insa pentru miile de bolnavi de cancer gestul lor poate insemna viata.

Oamenii de afaceri mai au la dispozitie numai doua saptamani in care pot fi vira 20 % din impozitul pe profit datorat statului catre aceasta cauza. Andrada si miile de suferinzi le va vor multumi pentru asta in fiecare zi a vietii lor. Statul roman v-a multumit vreodata?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO