Centenarul, în Bistriţa-Năsăud: angajaţii primăriei vor veni la muncă îmbrăcaţi în costume tradiţionale


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 03 Septembrie 2018 13:16
Categorie: Stiri Sociale

Angajaţii primăriei Livezile din Bistriţa-Năsăud au ales să sărbătorească într-un mod inedit Centenarul: timp de o lună toţi angajaţii vor veni la muncă îmbrăcaţi în costume tradiţionale.

Începând cu funcţionarii publici de la ghişee, până la cei care se ocupă de întreţinerea curăţeniei în comună, au votat să poarte haine ţărăneşti şi au venit cu unele vechi de peste 100 de ani, moştenite de la străbunici.

Începând de luni şi până la sfârşitul lunii toţi angajaţii primăriei Livezile vor veni la muncă în haine tradiţionale. Aşa sună hotărârea adoptată în unanimitate de către toţi funcţionarii.

Traian Simionca, primarul comunei Livezile: "In urmă cu zeci, sute de ani cred că toţi funcţionarii erau în costume populare, nu e obligatoriu, dar au făcut un efort unii dintre ei să găsească costume mult mai vechi decât cei care le avem acasă".

Nu doar angajaţii de la birouri au îmbrăcat costumele ţărăneşti, ci şi cei care trebuie să taie şi să aranjeze lemnele sau să cosească în parcuri.

Dintre cei 35 de angajaţi ai primăriei, unii au adus costume de la bunicii lor, din alte zone: Bucovina sau Dobrogea.

Primarul se gândeşte să le propună şi elevilor să poarte costumul tradiţional în prima lună de şcoală şi să îi premieze pe cei care acceptă provocarea.

VIDEO PROTVPLUS.RO