Casele noi din Pantelimon au intrat la apa! La propriu!

21-02-2010 00:00


Acum se vad efectele constructiilor ridicate alandala pe foste terenuri agricole, cu avize semnate pe genunchi! Dupa ce au fost lasati sa faca dezvoltare imobiliara pe campurile din afara Capitalei, oamenii s-au trezit cu gospodariile inundate.

Mai multe zone dintre Bucuresti si Pantelimon au adunat balti uriase care cuprind strazi intregi, cu proprietati amenajate recent. Casele au autorizatii, dar sunt pe vai unde apa de la zapada topita, sapa fundatiile si crapa peretii constructiilor.

La doi pasi de Bucuresti, orasul Pantelimon nu are un sistem de canalizare pe masura. Proprietarii locuintelor ridicate aici nu au tinut, insa, cont de acest amanunt. Multi si-au construit casele pe terenuri care altadata erau cultivate, iar acum sunt acoperite de ape. Zapada stransa pe dealuri s-a topit formand lacuri uriase in zona.

Aviz celor care isi cauta casa pe pamant, ieftina, in afara Capitalei. Pompierii au venit cu un dispozitiv si au incercat sa scoata apa de pe o strada, insa efortul lor a fost zadarnic.

Mai rau este ca apa a macinat fundatiile imobilelor. Peretii n-au mai fost bine sustinuti si au crapat, odata cu bucati de gresie si de parchet.

Prin torentele de pe strada Olari, unde se poate intra numai cu masina de teren, oamenii au primit autorizatie de constructie pe timp de vara, fara ca cineva sa-i avertizeze ca exista pericol de inundatii.

Batranii sustin ca si-n anii trecuti dupa ninsori abundente se formau balti uriase, dar nu erau constructii, iar suvoaiele se retrageau dupa cateva zile. Multi dintre proprietarii care s-au luptat in aceasta iarna cu apele vor sa-si vanda casele. 

VIDEO PROTVPLUS.RO