Casa Deliciilor, primul targ dedicat 100% bucatariei italiene
Italia si bunatatile ei culinare s-au mutat pentru cateva zile in Bucuresti. La Sala Palatului a avut loc Casa Deliciilor, primul targ dedicat 100% bucatariei italieni.
Faimosi bucatari din toate regiunile peninsulei au transformat evenimentul intr-o adevarate sarbatoare a gustului si traditiilor italiene, iar oaspetii au fost invitati sa deguste vinuri, branzeturi sau preparate din carne.
Peste 40 de cunoscatori ai bucatariei italiene au venit in Bucuresti sa se laude cu delicioasele lor mancaruri. Bogate, bineinteles, in parmezan, prosciutto crudo si mult ulei de masline.
La standul domnului Antonio, de exemplu, este prezentata una dintre delicatese regiunii Lazio: "Salamul din ficat de porc. Din degustarile pe care le-am avut aici ne-am dat seama ca este un salam apreciat. Este un mixt intre carne si ficat de porc," spune Antonio Laurenzi, expozant.
Printre zeci de specialisti italieni este si unul care vorbeste romaneste si care se lauda ca este expert in branzeturile din zona Regio Emilia: "Branza de vaca din acea zona este facuta seara si trebuia sa aiba macar 12-15 luni de maturitate inainte sa fie trimisa la piata," isi dezvaluie secretul Attila Jakab.