Canicula ucigasa! De vineri, inca cinci oameni au murit la Constanta


Ultimul update: Duminica 15 Iulie 2012 13:25
Data publicarii: Luni 16 August 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Cel mai lung si mai sufocant val de canicula care ne-a chinuit in vara lui 2010 a mai luat cinci vieti, toate in judetul Constanta, de vineri incoace.

Victimele n-au urechi pentru avertismentele lansate de doctori si au ajuns la urgente cu nu mai putin de 42 de grade. Intr-un cuvant, hipertermie. Alti 400 de romani care si-au facut luni de lucru prin orasele incinse, desi multi nu aveau urgente arzatoare, au ajuns in ambulante. Una dintre victimele anuntate oficial in aceste ultime zile de iad avea 63 de ani si suferea de hipertensiune. Sotia l-a gasit pe barbat cazut in gradina, unde lucra cand era arsita mai mare si a chemat imediat salvarea. Dupa sase zile in care medicii au facut tot ce-a fost omeneste posibil, pacientul a murit.

Desi specialistii le-au repetat de nenumarate ori ca nu au ce cauta pe asfaltul topit dupa 10-11 dimineata, multi romani au gasit totusi ceva de rezolvat.

In miezul zilei, pe cele 38 de grade din Capitala, echipajele ambulantei au gonit intr-una.
 

De altfel, angajatii serviciului vorbesc despre un numar record de apeluri inregistrate la serviciul de ambulanta: 6750 in toata tara, luni. In Bucuresti, in ultimele 24 de ore, s-au inregistrat aproximativ 1500 de solicitari, ceea ce fata de perioadele obisnuite ale anului inseamna o crestere cu 30, 40% fata de perioadele obisnuite.

Dupa cinci zile insuportabile, ne vom trage in sfarsit sufletul. Temperaturile scad in vest, centru si nord.

 

 

Pesterile si salinele, cautate de romani ca refugiu pe timp de canicula
Strandurile si padurile, cele mai cautate locuri de romani in acest weekend
Am scapat de cel mai fierbinte week-end din aceasta vara.De luni,cod galben
VIDEO PROTVPLUS.RO