Branul a intrat in posesia Habsburgilor, insa ramane deschis publicului

18-05-2009 00:00


De luni, Castelul Bran a intrat in posesia lui Dominic de Habsbug, care l-a mostenit de la bunica lui, principesa Ileana. Si tot de luni, domeniul poate fi din nou vizitat, in regim de muzeu privat.


Branul ar putea gazdui in viitor si turisti care viseaza sa traiasca la fel ca-n filmele de capa si spada. Cu alte cuvinte, nu este exclus ca macar o incapere sa functioneze in regim hotelier.

Desi nu mai este in proprietatea statului, castelul de la Bran si-a pastrat caracteristica de resedinta regala. Primii turisti care i-au calcat pragul au avut acces in 23 de incaperi, cu patru mai multe ca pana acum.

Cei care au mai vizitat castelul au gasit alt mobilier si alte decoratiuni, pentru ca in aprilie toate obiectele din cladire si care faceau parte din patrimoniul national au fost mutate intr-o anexa invecinata, Vama Medievala, unde va fi amenajat un nou muzeu patronat de stat.

Proprietarii au reamenajat camera de consiliu, camera de muzica sau dormitorul regelui Ferdinand. Toate obiectele sunt din colectiile familiei Habsburg sau au fost cumparate din magazinele de antichitati. La Bran vor ajunge si costumul popular romanesc preferat de principesa Ileana sau pumnalul de argint care i-a apartinut regelui Ferdinand, anunta noii administratori.

Se ia in calcul si varianta deschiderii unei crame de lux in Casa de Ceai a reginei Maria. Ar fi insa nevoie de lucrari de renovare si de avize din partea Ministerului Culturii. Castelul ramasese pustiu, dupa ce luna trecuta reprezentantii Ministerului Culturii au hotarat sa ia totul din castel.

Deocamdata, pretul unui bilet de intrare a ramas neschimbat: 12 lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57