Bilantul primei zile de Pasti, in Capitala: 1.400 de urgente, 44 de come, 10 tentative de suicid

16-04-2012 11:16


Ambulanta, SMURD

Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov a inregistrat in acest sfarsit de saptamana 2.318 solicitari, dintre care 1.400 urgente.

Cele mai multe solicitari au fost pentru probleme digestive, come, mai ales acoolice, traumatisme, precum si zece tentative de suicid si 20 de nasteri.

Managerul SABI, dr Alis Grasu, a declarat ca numarul solicitarilor s-a incadrat in cel inregistrat in alte perioade similare din cursul anului, chiar cu 3% mai putin in acest sfarsit de saptamana, dar ca de luni dimineata apelurile s-au inmultit.

"Din totalul celor 1.400 de urgente, 44 au fost pentru come, mai ales alcoolice. De asemenea, au fost inregistrate de vineri noaptea si pana luni dimineata 284 de cazuri cu probleme digestive, 30 de cazuti in strada, 20 de nasteri, opt accidente rutiere de urgente, zece tentative de suicid, un numar de 77 de persoane avand depresii si stari de agitatie psihosomatica", a precizat medicul Alis Grasu.

Potrivit managerului SABI, in ultimele 24 de ore, au fost 1.005 solicitari, iar de luni dimineata numarul solicitarilor a crescut.

"Probabil, cei care au mancat si au baut mai mult sau care nu au respectat indicatiile de prudenta, incep sa resimta acut excesele", a mai spus managerul SABI, dr. Alis Grasu. Ea face apel la cumpatare, miscare si alimentatie bogata in fructe si legume, macar de luni, a doua zi de Pasti, pentru a evita aparitia unor probleme serioase de sanatate.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO