Zapada si vant furios in Maramures si Cluj! Meteorologii nu au vesti bune

15-10-2009 00:00


UPDATE: Nu va luati dupa soarele cu dinti, care s-a aratat joi in zona de sud a tarii. In Maramures ninge fara pauza de doua zile, iar peisajul este unul de iarna, cu nameti.

In Pasul Gutai a nins miercuri noapte cu fulgi mari, ca-n povesti, numai ca tabloul feeric a fost completat brutal de niste arbori franti. Pentru siguranta, cei de la drumuri au inchis circulatia.

La Cavnic, lumea se bucura de iarna timpurie. Stratul de zapada depaseste o jumatate de metru, iar primii schiori au si aparut.

Din fericire, in pasul Tihuta drumarii au indepartat zapada non-stop de pe sosea. Altfel ar fi avut 40 de centimetri.

In Bistrita si Maramures, soferii au in continuare probleme si cu zapada, dar si cu vantul furios. Din fericire, nu exista blocaje rutiere, dar se circula greu, mai ales ca multe masini nu au cauciucuri de iarna sau lanturi. Muncitorii de la drumuri imprastie permanent material antiderapant, dar zapada se asterne usor in urma lor.

Acoperite de zapada sunt si 18 drumuri judetene din Cluj. Iar vestile in aceste zone nu sunt deloc bune. Meteorologii anunta in continuare la lapovita si ninsoare, desi codul galben a fost ridicat inca de joi la pranz.

Tags: meteo, trafic,

VIDEO PROTVPLUS.RO