Anca Boagiu a demis-o pe Dorina Tiron, sefa de la Autostrazi si Drumuri

Ultima actualizare: 27-04-2012 12:20

Dorina Tiron isi ia adio de la functia de director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a demis-o astazi.

Nerealizarile ministerului Transporturilor ies la iveala una cate una. Soselele sunt rupte, bani pentru deszapezire nu avem, autostrazi nici atat, si, in plus, pierdem zeci de milioane de euro din fondurile europene.

Drept urmare, cad capete. Joi si-a pierdut postul Dorina Tiron.

Una dintre lucrarile care au inghetat inca din mijlocul verii este autostrada Bucuresti Ploiesti. Constructorii se lauda ca ar putea sa o dea gata in cateva luni. Daca vin banii. Cum statul o plateste cu bani de la buget, si nu din finantari externe, autostrada s-a blocat ca si bugetul.

La fel se intampla si cu autostrada Transilvania. Am fi putut avea cateva miliarde pentru investitii, de la Bruxelles. Insa...

Unul dintre putinele santiere de autostrazi din Romania care mai functioneaza este Cernavoda-Constanta. Desi lucrarea ar fi trebuit sa fie gata in aproximativ noua luni de zile, sefii de la drumuri promit ca vor investi sufficient ca sa dea in folosinta autostrada macar in 2012. Un termen optimist, avand in vedere ca stadiul lucrarilor nu depaseste 30%.

Noul ministru al transporturilor, Anca Boagiu a gasit primul vinovat si a demis-o pe Dorina Tiron, sefa de la drumuri si autostrazi.

Surse din minister au declarat ca Dorinei Tiron nu i se va permite o alta functie de conducere si ca cel mult se va putea angaja ca inginer.

Ministrul crede ca, impreuna cu alti colegi, a facut ca Romania sa piarda in 2010 zeci, poate sute de milioane de euro, din fondurile de preaderare deblocate de Uniune inca din 2004. Si pentru ca santierele incepute nu se vor incheia pana in decembrie ... cand este termenul limita!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO