Vulcanul SE CALMEAZA! Aeroporturile au devenit dormitoare comune!

Ultima actualizare: 09-07-2012 22:15

Islanda anunta ca vulcanul se calmeaza! Intre timp, salile de asteptare de la Otopeni si Baneasa s-au transformat in dormitoare comune, unde pasagerii resemnati si-au gasit adapost. 170 de curse anulate pentru ASTAZI!

 

Oficial inchis, Aeroportul Otopeni si-a pastrat usile deschise pentru cei care au avut nevoie de informatii sau, de ce nu, de un adapost peste noapte.

Asezati pe bagaje, pasagerii au citit ziarul, au facut fotografii cu telefonul mobil ori si-au reprogramat cursa pentru... cand o fi.

Inainte sa se inchida complet, aeroporturile din Bucuresti au anulat 170 de curse. Tot atatea zboruri sunt suspendate si duminica!

Pasagerii din Romania, afectati de situatie, sunt numai o parte din cei 30 de mii de oameni pe care norul de cenusa vulcanica i-a tintuit la pamant.

Chiar daca restrictia aeriana este valabila pana duminica, la pranz, nu exista inca nicio cerctitudine ca dupa aceasta ora zborurile vor fi reluate.

Stim pana acum ca guvernul islandez a anuntat ca eruptia vulcanului scade in intensitate. Este prima veste buna venita in ultimele zile.

"Forta de eruptie sub ghetarul Eyjafjallajokull a fost constanta pana sambata la ora 04:00 (07.00 ora Romaniei), dupa care a inceput sa se diminueze", a anuntat Guvernul de la REYKJAVIK.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO