Adio, leasing-uri pentru masini! Romanii, afectati de criza financiara

Ultima actualizare: 30-06-2012 21:16

Nu este suficient ca au scazut vanzarile de pe piata auto. Foarte multi dintre romanii, care si-au luat un autoturism in leasing, renunta acum la el. Returnarile au crescut luna trecuta cu 20-25%.

Orice criza loveste intai in bugetele mici deci in mod limpede discutam de autoturismele mai ieftine. Exista companii de leasing care recupereaza zeci de masini pe luna.
Septimiu Postelnicu, director UniCredit Leasing
Este efectul unor dobanzi mai mari si al deprecierii leului. Stransi cu usa de datorii, oamenii isi asuma riscul sa piarda avansul si ratele pe care le-au achitat pana acum.

"Predare leasing, an fabricatie 2008", sau "Fabricatie 2008, 1.500 de kilometri, cedez leasing". Astfel de anunturi au invadat in ultima vreme internetul si paginile de mica publicitate de prin ziare. Multi nu gasesc insa un cumparator asa ca pur si simplu predau masina firmei de leasing.

Cel mai mult au de suferit acele firme de leasing care au facut contracte cu avans zero.

Daca un client renunta dupa un an la o masina de 12.000 de euro cumparata in leasing cu avans zero, el pierde 3400 de euro dati sub forma de rate. In schimb, la un contract cu avans de 25% pentru o masina de 40.000 de euro, pierde peste 18.000 de euro.

Deocamdata cei care nu mai fac fata renunta la contract de buna voie, dar firmele de leasing se asteapta ca in curand sa apara si rau platnicii.

Si asta pentru ca firmele se asteapta ca dobanzile de leasing sa ajunga la 11 la suta, de la 7-8 la suta la inceputul anului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO