Acuzatii de malpraxis la clinicile private din tara. Pacientii sustin ca platesc degeaba sume uriase
Acuzatiile de malpraxis nu ocolesc nici sistemul medical privat. Pe masura ce numarul interventiilor facute in clinicile particulare l-a egalat in marile orase pe cel al operatiilor facute in reteaua de stat, s-au inmultit si plangerile pacientilor.
Disputele vin dinspre toate specializarile medicale.
Familia lui Alex, un baiat de 15 ani care s-a nascut cu tetrapareza spastica, e in conflict cu o clinica de ortopedie din Bucuresti.
Dupa doua operatii, pentru care a platit aproape 6000 de euro, tatal baiatului sustine ca a facut plangere penala impotriva institutiei sanitare.
Chirurgul ortoped a decis sa-i taie femurul ca sa corecteze defectul, iar parintele considera ca materialele folosite pentru fixare au fost unele nepotrivite.
Dupa a doua operatie, similara cu prima, tatal pretinde ca oasele au fost si mai prost fixate.
Alex se afla acum in grija profesorului Gheorghe Burnei de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti.
Reprezentantii clinicii sustin categoric ca nu poate fi vorba de malpraxis.
Doctorii altei clinici, de aceasta data de oftalmologie, tot din Capitala, sunt acuzati de o doamna de o asa zisa eroare petrecuta in timpul unei operatii de corectie a miopiei.
Pacienta pretinde ca in urma interventiei i s-a dublat dioptria si cere 50.000 de euro despagubiri.
Prima instanta i-a dat dreptate femeii, insa, sentina va fi atacata.
Doamna Maya are 55 de ani si este si ea nemultumita de o operatie de micsorare a sanilor pe care a facut-o la Cluj. Pacienta a venit special din Statele Unite pentru interventia care a costat-o 5500 de euro.
Femeia a beneficiat de o a doua operatie la aceeasi clinica, gratuita de data aceasta, insa rezultatele i s-au parut la fel de proaste.
In timp ce doamna Maya cere daune, doctorii se apara.
Numarul acestor plangeri a crescut fata de anii trecuti. Si nici nu avea cum sa nu fie asa in conditiile in care cei de la oras au inceput sa prefere serviciile din sistemul medical privat.