Sfaturi radicale pe site-urile crestine din Romania: "Nu te machia si nu purta fuste scurte". Care e reactia Patriarhiei

Ultima actualizare: 21-03-2015 07:05

"Nu te machia, nu purta fuste scurte sau pantaloni stramti si, mai ales, nu dansa, altfel vei fi pedepsit de Dumnezeu chiar si cu moartea".

Astfel de sfaturi radicale apar tot mai des pe site-uri care se pretind crestine. Autorii anonimi sau care-si dau false identitati sustin ca ei sunt aceia care ii pot invata pe credinciosi cum sa duca o viata fara de prihana.

Patriarhia precizeaza ca nu are nimic de-a face cu astfel de invataturi si cere frecvent sprijinul autoritatilor pentru inchiderea acestor surse.

Pe un site, chipurile cu invataturi crestine, gasim marturia unor tinere care se plang ca sunt ignorate de baieti pentru ca au sanii mici. Acestea sunt sfatuite de administratori sa nu aleaga drumul esecului, adica sa NU apeleze la implanturi cu silicon, ci sa se bucure ca barbatii stau departe de ele.

Iata si explicatia: "Foarte greu ii va fi unei fete cu sanii mari sa-si dea seama daca prietenul ei o iubeste cu adevarat sau pur si simplu a fost hipnotizat de niste balcoane spatioase."

Fetele din zilele noastre contesta acest tip de raspuns. "Nu cred ca un baiat ar sta cu o fata doar pentru sani", a spus o fata.

Altfel, pe acelasi site sunt certate femeile care poarta fuste scurte sau pantaloni stramti, dar si cele care-si vopsesc parul si unghiile. "Nu consider ca daca te infrumusetezi putin strici ceva, din contra", a spus o fata.

Pe un alt site, dansul pare sa fie cel mai mare dintre pacate.

Tot aici, asa zisele invataturi sustin ca oamenii care stau impreuna fara a fi cununati sunt mai pacatosi decat ucigasii si nu pot fi ingropati in cimitir.

Exemple de asa-zise incalcari ale moralei crestine gasim si la cea care se recomanda Maica Eustasia. In viziunea acesteia, anestezia la nastere este inventia diavolului, care-i fura femeii mantuirea prin usurarea chinului facerii.

"Nu trebuie sa stagnam ca niste oameni ai grotelor, trebuie sa evoluam. Ar fi culmea sa ramanem la acelasi nivel", a spus o fata.

Reprezentantii Patriarhiei nu isi asuma aceste pagini de internet si considera ca in spatele lor s-ar afla fanatici.

"Se prezinta ca fiind site-uri ale Bisericii Ortodoxe Romane, dar nu au niciun fel de aprobare sau binecuvantare. Grav este ca ele nu aduc lumina in sufletele celor care intra pe aceste site-uri, ci, dimpotriva, mai multa confuzie", a spus Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Oficialii Patriarhiei au reclamat la politie mai multe astfel de site-uri si incearca sa afle cine este in spatele lor. Aceste pagini de internet pot fi suspendate doar in baza unei hotarari judecatoresti.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO