A construit două case pentru familii sărace doar din donaţii de pe Facebook. "Fără el rămâneam pe drumuri cu copiii"

Dată publicare: 29-07-2018 08:24
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Lecție oferită de un bărbat din județul Iași, care donează zâmbete. Însă nu se limitează doar la a-i ajuta pe cei nevoiași cu o vorbă bună și o privire caldă.

Prin intermediul rețelelor sociale, face cunoscute poveștile unor oameni sărmani, apoi încearcă să îi convingă pe internauții cu suflet mare să întindă o mână de ajutor. De pildă, două familii au acum un acoperiș deasupra capului datorită lui și celor care au răspuns invitației de a face bine.

Această familie cu patru copii din comună Hălăuceshti, judeţul Iaşi, avea o casă veche, dărăpănată, aşa că dormea pe la vecinii milostivi. Viaţa lor s-a schimbat însă când l-au întâlnit pe Adrian, un om cu suflet mare, care le-a spus povestea pe Facebook. Astfel, bărbatul a adunat din donaţii 12 mii de euro - bani pe care i-a folosit pentru a dărâma vechea locuinţă şi pentru a construi un nou cămin.

Adrian Cobzaru, inițiatorul proiectului „Donator De Zâmbete" "Am avut mare ajutor din partea directoarei de la scoala Mirceşti Iugani, care a mobilizat elevii din comună, printr-un târg de dulciuri şi bunătăţuri. Apoi, am avut un ajutor din partea surorilor franciscane din localitate."

Acum, toţi spera la un trai mai bun. "Nu-mi vine să cred că este casa mea. Dacă nu erau domnii, rămâneam pe drumuri cu copiii”, spune mama celor mici.

O altă familie a primit o casă nouă în aceeaşi comună. A costat zece mii de euro - suma adunată tot de la internauţi darnici.

"Am făcut câteva postari în acest sens şi uşor, uşor, am reuşit să le cumpărăm o căsuţă. Nu era practic terminată, dar s-au mai făcut ceva investiţii în câteva camere şi au căsuţa lor acum”, explică Adrian Cobzaru.

Adrian a început să schimbe destine în 2016, iar cei care vor să îl ajute îi pot scrie pe pagina de Facebook - „Donator de zâmbete".


VIDEO PROTVPLUS.RO