52 de milioane de euro pentru reabilitarea falezelor de la mare

Ultima actualizare: 17-09-2012 05:38

Ingrijorarea creste printre localnicii din Eforie Sud, ale caror case sunt amenintate de prabusirea falezei.

Marti a inceput, cel putin pe hartie, consolidarea. Oamenii spun insa ca muncitorii mai mult se odihnesc, in timp ce malul continua sa se surpe. Autoritatile afirma ca lucrarile sunt complicate, iar graba nu ajuta la nimic.

Marti dimineata, putin dupa ora 10.00, o liniste de mormant acoperea santierul de la Eforie. In acest timp, localnicii isi faceau numai griji. Unul dintre ei sta in fiecare zi cu ochii pe mal. Locuinta lui se afla la doar 40 de metri de hau si nu intelege de ce nu se lucreaza la foc automat. Mai ales ca pamantul este in continua miscare, iar bucati de faleza se pravalesc zilnic.

La vederea camerelor de filmat, in zona si-au facut aparitia mai multi muncitori si cateva utilaje, jumatate de ora mai tarziu insa nu a mai lucrat nimeni.

In acest timp, autoritatile spun ca nu se poate bate din palme si ca in zona se munceste insa lucrarile, deosebit de complexe, nu pot fi efectuate fara parcurgerea unor etape obligatorii.

Pana in 2013 ar trebui sa vedem consolidate falezele din Constanta, Eforie, Costinesti si Tuzla. 52 de milioane de euro au fost alocate pentru aceste lucrari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO