Baconschi:Lucram la o vizita a Papei in tara.Trebuie sa-l invite Patriarhul

Ultima actualizare: 05-04-2012 07:59
Papa Benedict

Teodor Baconschi a declarat ca diplomatia romana lucreaza pentru o vizita a Papei in Romania, reamintind ca pentru aceasta este in primul rand nevoie de o invitatie din partea Patriarhului.

"Lucram cu instrumentele diplomatiei. Invitatia trebuie sa vina in primul rand din partea Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane care, de indata ce va primi acordul Sfantului Sinod in acest sens, va face demersurile. Dar sunt bune perspective sa avem un astfel de oaspete in Romania poate chiar…anul acesta", a spus Baconschi.

Ulterior, insa, intrebat din nou despre lansarea unei invitatii catre Papa in 2011, el a spus: "Invitatiile sunt deschise , nu sunt niciodata datate". Ministrul a atras insa atentia ca agenda de calatorii a Suveranului Pontif este destul de plina, iar acest element va conta in fixarea unei date.

"Trebuie sa vedem cand si in ce conditii il vom putea invita la noi". Ideea unei vizite a Papei Benedict in Romania eventual chiar in anul 2011 nu este una noua. Ea a mai fost evocata de ministrul Teodor Baconschi atat in primavara lui 2010, cu ocazia unei vizite facute in Italia cat si in decembrie, la o ceremonie de marcare a relatiilor bilaterale dintre Romania si Vatican.

Papa Ioan Paul al II-lea a facut minuni! A vindecat o femeie de Parkinson

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO