130.000 de elevi, generatia de sacrificiu din clasa pregatitoare a anului 2012. Nici banci nu au

Ultima actualizare: 24-09-2012 05:46

Mult discutata clasa pregatitoare se va desfasura la inceput pentru cateva mii de copii, mai mult pe genunchi.

In zeci de sali, nu exista mobilier, desi comenzile s-au facut din timp, iar prima zi de scoala a fost amanata cu o saptamana. Unii responsabili dau vina pe un taifun din China, care a intarziat materia prima. Altii se plang de proiectul ministerului, care i-a luat prea din scurt. Oricum, dupa ce sistemul va fi pus la punct, de la anul are toate sansele sa se desfiinteze.

La Scoala nr 13 din Galati, cursurile au inceput cu ghinion. Furnizorul de materie prima din China a intarziat livrarile din cauza unui taifun, care a dat transportul maritim peste cap.

Copiii au fost repartizati deocamdata la biblioteca si in laboratoare, dar nici macar nu ajung cu picioarele la podea, pentru ca stau pe scaune nepotrivite pentru varsta lor.

Numai in Galati, alte 6 scoli sunt in aceeasi situatie. Iar in Capitala, intr-un singur sector, 13 unitati de invatamant asteapta si acum cele 2500 de banci speciale promise. La Colegiul National "Elena Cuza", de exemplu, Scoala nr. 176 ar fi trebuit sa primeasca mobilierul pe 30 august.

La randul ei, firma producatoare sustine ca a primit comanda prea tarziu, dar la sfarsitul saptamanii viitoare, mobila va ajunge in clase.

Ministerul educatiei a alocat 26 de milioane pentru mobilier in luna iunie. Se stie acum ca sunt probleme, dar oficialii dau vina si pe directorii scolilor.

Oricum, premierul Ponta a recunoscut inca din prima zi de scoala ca ideea clasei zero este pripita, iar de la anul, copiii ar putea fi mutati la gradinita.

Ministrul educatiei sustine ca situatia nu e atat de dezastruoasa, si va analiza problema pregatitoarei abia dupa primul semestru.

Pana atunci, parintii celor 130.000 de elevi care au inceput clasa zero sunt nemultumiti ca pe copiii lor se fac experiente si generatia acestei toamne este una de sacrificiu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO