VIDEO O femeie a avut timp de 10 ani o dungă maro pe unghie. Medicul i-a dat un diagnostic șocant

Ultima actualizare: 17-04-2022 12:12
unghie
TikTok

Timp de mai mulți ani, Maria Sylvia nu s-a gândit că ar trebui să investigheze o linie maro care i-a apărut pe unghia de la degetul mare.

Tânăra de 25 de ani a postat un videoclip pe TikTok în care a arătat ce este, de fapt, acea dungă.

Am avut asta timp de 10 ani, credeam că este doar o dungă cool pe unghia mea. De fapt este cancer”, a spus aceasta.

@invrfoundwaldo I wish I were joking lol but i have some awesome photos #SmoothLikeNitroPepsi #theadamproject #cancer #darkhumour #fml #myjourney ♬ original sound - kooze

Sylvia a spus că diagnosticul a fost total neașteptat. Aceasta s-a dus la medic după ce un prieten i-a spus că ar trebui să meargă la o consultație.

Când mi-a spus asta că au găsit un melanom mi-a stat inima”, a spus aceasta pentru Good Morning America.

Medicul a informat-o că are melanom subungual, denumit și cancerul unghiilor.

Boala reprezintă un cancer de piele care nu pare să fie cauzat de lumina soarelui și reprezintă sub 5% din cazurile de melanom din întreaga lume.

Vârsta medie de diagnosticare este de obicei între 60 și 70 de ani, dar aceste melanoame se pot dezvolta la oricine, potrivit Institutului Național de Sănătate.

Dacă apare devereme, poate fi total asimptomatic, ceea ce înseamnă că nu simți nicio durere”, a explicat un medic dermatolog.

Într-un videoclip ulterior, Sylvia a spus că a mai fost la consultații în trecut și că medicii au sugerat că ar putea fi vorba despre o aluniță.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO