Un român a înjunghiat în față o polițistă din Marea Britanie, cu un pix. Ce pedeapsă a primit

Ultima actualizare: 13-02-2021 17:59
Un român a înjunghiat o polițistă din Marea Britanie cu un pix, în față. Ce pedeapsă a primit
poliția britanică

Un român a fost condamnat la aproape patru ani de la închisoare, după ce înjunghiat o polițistă din Marea Britanie cu un pix. Femeia a rămas cu cicatrici pe față în urma atacului.

 

Adrian Popa, în vârstă de 40 de ani, a atacat-o pe polițista care încerca să-l rețină, în august anul trecut. Agenta Alexandra Dobbs a intervenit la un apel de violență domestică, în localitatea Edgware, Barnet, și l-a găsit pe român ascunzându-se în grădina casei prietenei sale. L-a somat să se oprească, l-a amenințat cu un aparat cu electroșocuri, dar individul a atacat-o cu pixul pe care i l-a înfipt pur și simplu în față.

„Atacurile împotriva ofițerilor de poliție nu vor fi tolerate, iar cei condamnați pentru un astfel de atac vor fi tratați sever de către instanțe” a declarat judecătorul care l-a condamnat, Richard Marks, relatează publicația Standard.

Atacul a fost înregistrat de camera corporală a polițistei, iar imaginile au fost redate în sala de judecată. În imagini se vede cum românul este somat de polițistă, care are pistolul cu electroșocuri îndreptat către el, dar acesta continuă să vină amenințător către ea, pregătindu-se să o lovească cu pumnii și spunând „O să te omor”.

Procurorul de ședință a relatat atacul: „Polițista l-a auzit mârâind și a crezut că îl curentase, dar nu a putut să-l oprească pentru că era prea aproape de ea. Pentru o fracțiune de secundă a văzut pixul ieșindu-i dintre degetele strânse” a relatat procuroarea Sarah Przybylska.

Polițista, care a suferit mai multe răni pe față, gât și zgârieturi pe umăr a depus mărturie în instanță, spunând că a rămas cu traume psihice, iar cicatricile și le ascunde cu machiaj.

Românul a spus în apărarea sa că suferea de depresie și are „remușcări” după atac.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO