Trei câini au fost găsiți împușcați pe un câmp din Suceava. "Au găuri de glonţ. Fără discuţie"

Ultima actualizare: 16-01-2020 11:18

La mai puțin de o săptămână de când șase câini au fost găsiți împușcați în județul Suceava, un alt caz asemănător a fost semnalat joi la 112.

De această dată, trei animale au fost descoperite fără suflare pe un câmp, iar specialiștii susțin că au fost omorâte cu o armă cu alice.

După cum povesteşte o femeie, cei doi patrupezi ai ei au dispărut acum câteva zile şi i-a căutat disperată chiar şi în satele vecine. Abia ieri a găsit unul dintre câini, fără suflare, pe un câmp din apropierea casei, alături de un alt animal - cel mai probabil fără stăpân.

A sunat imediat la 112 şi la faţa locului au ajuns criminaliştii, un medic veterinar şi reprezentanţii unei asociaţii pentru protecţia animalelor.

Laura Muller, proprietara câinilor: "Sunt împuşcaţi. Au găuri de glonţ. Fără discuţie. Din ce am întrebat prin sat, am înţeles că duminică ar fi fost o partidă de vânătoare. Mai sunt 200 de metri până în sat şi e şosea aici. S-ar fi putut întâmpla orice."

Dănuț Lucaciu, proprietarul câinilor: "Al meu e împuşcat în inimă. Deci nu e o întâmplare."

Specialiştii au constatat că animalele au fost împuşcate cu o armă cu alice. Între timp, în zona a fost descoperit şi al doilea câine al femeii care a dat alarma - tot împuşcat.

Cele trei leșuri au fost preluate de medici pentru necropsie, iar poliţiştii au început o anchetă.

Iubitorii de animale spun că astfel de cazuri sunt tot mai dese.

Roxana Ciornei, reprezentant asociaţie pentru protecţia animalelor Suceava: "Cazurile cu câini împuşcaţi s-au înmulţit şi se înmulţesc. Bănuiesc că sunt încă multe cazuri despre care nu aflăm. Câini ai nimănui, pe care nimeni nu-i căuta. Câini împuşcaţi despre care nu vom ştii niciodată."

În urmă cu o săptămână, şase câini de talie medie au fost descoperiţi morţi la ieşire din localitatea Arbore din judeţul Suceava. Şi atunci animalele au fost împuşcate, apoi abandonate pe marginea drumului sau pe câmp.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO