Si-a omorat parintii pentru ca asa i-ar fi poruncit Sf. Ioan Botezatorul. Detaliile unei crime cumplite din Suceava

Ultima actualizare: 21-12-2014 07:29

Un pacat cumplit apasa greu pe umerii unui barbat de 47 de ani, din Dorna Candrenilor, judetul Suceava. Individul si-a omorat parintii si a recunoscut apoi totul in fata procurorilor, care l-au retinut miercuri seara pentru 24 de ore.

La audieri, a venit cu un motiv halucinant: a spus ca asa i-ar fi cerut Sfantul Ioan Botezatorul. Suspectul nu era in evidentele medicilor ca avand probleme psihice. Acum, insa, dupa aceasta crima socanta, el va fi supus unei expertize psihiatrice.

Oroarea a fost descoperita de finul celor doi soti. Rudele l-au rugat sa-i viziteze, pentru ca batranii nu mai raspundeau la telefon de cateva zile, ceva neobisnuit pentru ei. Nici nu a apucat sa intre in curtea oamenilor, ca barbatul l-a si zarit intins pe jos pe nasul sau, de 77 de ani.

Petrica Harpea, finul victimelor: "Era acoperit cu o patura si picioarele pe zapada. Si s-a topit zapada si numai ce-am vazut degetele de la picioare. Eu nu-s o fire care ma pierd..."

Omul a sunat repede la 112 si gospodaria s-a umplut in scurt timp de politisti. Fiul batranilor lua masa, in casa, atunci cand au ajuns anchetatorii. El le-a povestit calm ca a aruncat trupul mamei sale intr-o rapa, la 150 de metri de locuinta si se pregatea sa il duca acolo si pe tatal sau, cu o sanie. Ca sa isi stearga urmele, voia apoi sa incendieze cadavrele.

Petrica Harpea, finul victimelor: "A zis ca urmatorul eram eu pe lista si restul, pe rand, ca asa i-a poruncit Sf. Ioan Botezatorul. Cred ca avea halucinatii, ca un om cu minte nu zice treburi din acestea."

Barbatul in varsta de 47 de ani a locuit toata viata cu parintii si nu era cunoscut ca avand afectiuni psihice. Apropiatii familiei spun ca acum 15 ani a suferit o depresie puternica, dar, intre timp, si-ar fi revenit.

"Era o fire linistita, mergea la biserica duminica. Nu stiu sa fi fost certuri in familie. Parea linistit si parintii erau linistiti", spune un vecin.

"Ieri l-am vazut la crasma. Eu niciodata nu l-am vazut la crasma de cand stau aici. M-am mirat", spune un alt localnic.

Suspectul a fost retinut pentru 24 de ore. El va fi supus unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili daca a avut discernamant cand a fost comisa crima. In functie de rezultat, se va decide daca va ajunge dupa gratii sau intr-un sanatoriu.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO