Femeie bătută de săteni și obligată să defileze goală prin sat

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
India
Getty

O femeie din India a fost bătută de un grup de bărbați, fiind forțată să se dezbrace complet și să defileze prin oraș, pe motiv că ar fi ucis un tânăr de 19 ani.

După ce trupul unui tânăr de 19 ani a fost descoperit, luni, în apropierea liniilor de cale ferată, în orășelul Bihiyar din statul indian Bihar, un grupă de bărbați din satul victimei a mers oraș și, în loc să alerteze autoritățile, au pătruns în locuința unei femei, pe care au incendiat-o.

Potrivit membrilor comunității din care bărbatul provenea, acesta ar fi fost sugrumat, după care trupul acesuia ar fi fost abandonat lângă linia de cale ferată, în încercarea de a ascunde crima. Pentru moment, nu este clar cum de oamenii au ajuns să o suspecteze pe femeie. Astfel, ei au obligat-o să se dezbrace și să defileze prin oraș goală, în fața unei mulțimi numeroase, informează The Independent.

Ulterior, poliția a ajuns la locul incidentului și au dus-o pe femeie la spital, unde primește îngrijiri medicale. Oamenii legii s-au sesizat abia după ce au intrat în posesia unor filmulețe care circulau pe Whatsapp și în care femeia este bătută.

Acesta a fost arestată, la fel și 15 bărbați acuzați că au stârnit furia mulțimii, iar șapte polițiști au fost suspendați pentru că nu s-au sesizat la timp cu privire la incident.

N-am cuvinte să văd filmulețele cu acea femeie”, a spus Tejashwi Yadav, lider al opoziției din statul Bihar, care a condamnat eșecul Guvernului de a menține „legea și ordinea și de a se asigura că femeile sunt în siguranță.”

Chiar în ziua în care informațiile au apărut în presă, directorul executiv al WhatsApp, Chris Daniels, participa la o întrevedere la Delhi cu ministrul pentru Tehnologia Informației, care avea ca temă tocmai rolul pe care aplicația de mesagerie îl are în diseminarea imaginilor care surprind violența mulțimilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO