Femeia care a fost găsită într-un sac de plastic, cu o funie la gât, a ieșit din comă

Dată publicare: 20-07-2021 07:50
Dată actualizare: 20-07-2021 13:31


Femeia găsită înfăşurată într-un sac de gunoi, în scara unui bloc din Suceava, a ieșit din comă.

Medicii spun că este un miracol că a scapat fără leziuni cerebrale, deși a fost torturată si bătută până la leşin.
Poliţia a deschis o anchetă, la fel şi asistenţii sociali.

Victima, o femeie în vârstă de 40 de ani, este internată în Spitalul Județean Suceava, dar prognosticul este rezervat. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru violență în familie, dar ancheta se poate extinde, iar acuzațiile pot fi de tentativă de omor.

Victima, o femeie în vârstă de 40 de ani, a ieșit din comă marți dimineață și nu se mai afla la Terapie Intensivă, ci internată în salon, la Spitalul Județean Suceava. Medicii spun că pacienta nu are leziuni cerebrale, deși avea urme de strangulare. Dincolo de asta, cei care au preluat-o la internare spun că biata femeie era complet neîngrijită și nespălată.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru violență în familie, dar ancheta se poate extinde până la acuzația de tentativă de omor.

Ionuț Epureanu, purt. cuv. IPJ Suceava: ”Se continuă cercetările în funcție de rezultatul acestora urmând a fi încadrate și faptele de natură juridică, urmând a fi înaintată și propunere de procedurală prin unitate de parte competentă.”

Vecinii sunt îngroziți de cele întâmplate în scara lor de bloc și spun că astfel de grozăvii nu s-au mai întâmplat până acum.

Femeie: ”Doamna de la parter, care e surdo-mută, a văzut niște saci, care mișcau. A crezut că e un cățel. A desfăcut sacul și era o fetiță. Arăta ca un copil de șapte, opt ani, legată la gât, legată cu o funie, de jur împrejur și în saci.”

Bărbat: ”Am sunat la 112. În două minute a venit poliția. Au intrat polițiștii în scară, au constatat că era legată complet și la gât și la mâini și la picioare.”

Victima, care are statura și înfățișarea unui copil, a trecut printr-o adevărată tortură, luni după-amiază, spun polițiștii. Avea la gât o funie, iar mâinile și picioarele erau și ele strâns legate tot cu o sfoară, semn că agresorul sau agresorii i-au vrut sfârșitul. Punga de gunoi, în care a fost băgată, era legată tot cu o sfoară.

Potrivit anchetatorilor, femeia, care are grad de handicap de gradul I, locuiește cu mama și fratele mai mic, într-un apartament din cartierul sucevean Burdujeni. Mama victimei, o femeie în vârstă de 62 de ani, este chiar asistentul personal al femeii agresate. Fratele ei, în vârstă de 37 de ani, este și el în evidența Asistentei Sociale, cu handicap de gradul II.

Amândoi sunt internați acum în Suceava, dar urmează să fie transferați la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, unde o echipă de specialiști vor stabili dacă au avut discernământ când au comis toate aceste fapte de o rară cruzime.

Din primele cercetări, reiese că cei doi au bătut-o pe victimă și au vrut să scape de ea. Ancheta polițiștilor va trebui să scoată adevărul la suprafață.

Tags: femeie sac, funie,


VIDEO PROTVPLUS.RO