Părinții unui băiețel i-au cusut un microfon de hăinuță. Descoperirea șocantă

19-04-2019 16:29


Caz revoltător la o creșă din Iași. Două infirmiere şi o asistentă medicală au fost înregistrate când înjură, umilesc și se răstesc la copiii de numai doi - trei ani.

Totul a fost dat în vileag de părinții unui băiețel care au cusut un microfon de hăinuța copilului.

Cele trei femei şi coordonatoarea creşei au rămas fără serviciu, iar părinţii, la rândul lor, vor să depună plângere penală.

„Porcule! Ești porc! Un tigru, cum spune mama ta! Porc ești! Porc ești, că te caci pe tine! Păi, da! Puți și miroși urât, a nespălat! Miroși, tu, că ești nespălat! Pfffu!”

Infirmieră: „Dă-ți răpănoșii ăia de acolo. În loc să spele, doarme nesimţita aia de mă-ta. Mi-i greaţă de ei, tu.”

Aceste dialoguri șocante au loc la Creșa nr. 10 din Iași, aflată în subordinea Primăriei Iași. După voce, anchetatorii au identificat două infirmiere şi o asistentă medicală.

Cum au fost prinse îngrijitoarele

 

Femeie: „Diana, taci am spus. Stai jos, stai jos, tu nu ştii nimic, mă? Tu nu ştii nici de unele, mă? Ai făcut caca? Te omor.”

Înjurăturile și jignirile au fost înregistrate de părinții unui copil în urmă cu o săptămână.

Loredana Pavel, mama băiețelului: „Copilul meu era agitat. În momentul în care era dus la creşă el nu voia, se ţinea de mine, cerea să meargă acasă. Era agitat, îi era frică."

Acum, familia este hotărâtă să depună o plângere penală împotriva conducerii creșei, pentru ca responsabilii să fie trași la răspundere.

Ciprian Mitoșeriu, avocatul familiei: „Din punctul meu de vedere, acest comportament se circumscrie infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului. Această infracțiune presupune orice acțiune de natură să influențeze negativ dezvoltarea fizică sau psihică a unui minor.”

Vineri, coordonatoarea creşei şi cele trei femei înregistrate spun că şi-au dat demisia.

Reporter: „Ştiaţi ce se întâmplă?”

Valeria Butnaru, coordonator creșă: „Nu, de unde să ştiu. Dacă aş fi ştiut, aş fi luat măsuri. Am fost foarte uimită, ruşinea noastră este foarte mare.”

În schimb, reprezentanţii primăriei susţin că le-au demis pe cele 4 femei:

Mihai Chirica, primarul Iașiului:Nu voi tolera niciodată să se întâmple aşa ceva în nicio instituţie de învăţământ, mai ales ca noi şi finanţam activitatea Direcţiei Creşe. Practic, li s-a suspendat contractele de muncă de nici nu mai pot veni la serviciu. Nu mă interesează unde se duc, dar nu vor mai intra niciodată în creşele din Iaşi.”

Cazul este anchetat acum de poliţie. Poliţia s-a autosesizat după ce înregistrările au apărut în spaţiul public
şi a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Un echipaj a mers dimineaţa la sediul creşei şi a discutat cu cei implicaţi în scandal. De asemenea, acolo au mers vineri mai mulţi părinţi care au vrut să afle ce se întâmplă, de fapt, în locul în care îşi duc copiii zi de zi.

Potrivit fostei coordonatoare a creşei, o familie intenţionează chiar să-şi retragă copilul din instituţie, în urma acuzaţiilor grave care li se aduc fostelor angajate de aici.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO