Crima ingrozitoare in Iasi. O femeie si-a transat sotul si a incercat sa scape de cadavru. Cum a fost prinsa

Ultima actualizare: 18-09-2015 07:51

Poveste ingrozitoare in judetul Iasi. Politistii au descoperit luni noapte, intr-o pubela din Targu Frumos, fragmente din cadavrul unui barbat, aruncate in 3 saci.

Principala suspecta a acestei crime oribile este chiar sotia victimei, o pensionara de 65 de ani. Anchetatorii au gasit in garsoniera din Roman, a celor doi soti, dovezi terifiante. Va avertizam ca urmeaza detalii care va pot afecta emotional.

Luni noapte, femeia de 65 de ani a coborat dintr-un autocar in orasul Targu Frumos. Cara dupa ea 3 saci de gunoi. L-a rugat apoi pe un taximestrist sa o duca, cu tot cu pachete, circa 500 de metri.

Omul a ajutat-o sa puna sacii in portbagaj, fara sa banuiasca, la inceput, ce era inauntru. Dupa citeva clipe, femeia i-a cerut sa opreasca si sa dea sacii jos din masina.

Mihai Samson, taximetrist: "Am transportat-o 70 de metri, de la trecerea de pietoni pana in piata, la poarta mare. Am deschis portbagajul acolo, s-a dat femeia jos din masina, m-am dat deoparte, am vazut ca pute urat, am deschis geamurile si am miscat masina in viteza sa iasa mirosul din masina"

Soferul a vazut cum femeia a lasat apoi sacii la o pubela. Dupa miros si urmele de singe, omul si-a dat seama ca inauntru putea fi un cadavru si speriat, a oprit prima patrula de Politie care i-a iesit in cale. Asa au gasit anchetatorii in saci ramasitele omenesti.

"Am discutat cu baiatul de la pompe, l-am intrebat ce a cautat doamna in peco, in statie, a zis ca a mers si s-a spalat pe maini, si am intrebat unde e politia, patrula. I-am gasit si le-am explicat: uite, femeia de acolo, du-te si vezi, ia-o la intrebari, ca are un bagaj suspect pe care l-a lasat in piata", a mai spus taximetristul.

Carmina Pascal, prim-procuror Parchetul Tribunalului Iasi: "Politistii au primit informatia ca acea persoana a aruncat intr-un buncar de gunoi trei saci din rafie de volum mare. Verificand continutul sacilor, politistii au constatat ca in interior e aflau parti sectionate din corpul unei persoane de sex masculin.”

Localnic: "Eu, la ora sase jumatate am venit aici in piata. Cadavrul era aici, unde suntem, aici"

Agentii au stat de vorba cu femeia care le-a povestit tulburata ca este din Roman. Condusi in garsoniera ei si a sotului politistii au incremenit: “In locuinta acestei femei a fost gasit capul persoanei respective, sotul femeii”, a declarat prim procurorul Parchetul Tribunalului Iasi.

Dupa ce au stat de vorba cu mai multi martori, anchetatorii au aflat ca femeia s-a plimbat si cu o seara inainte, cu un alt taxi, dupa acelasi scenariu.

Femeia, principala suspecta in acest caz de crima, este a soua sotie a barbatului. Vecinii nu-si amintesc sa fi fost scandaluri intre cei doi, asa ca deocamdata nimeni nu stie ce s-a intamplat.

Geta Crivina, vecina: "Era o familie foarte retrasa. Nu primeau pe nimeni in casa. Plecau impreuna ei doi si ei doi veneau."

Rudele in schimb, o acuza ca se certa cu toata lumea.

Victor Grecu, fratele suspectei: "Este o femeie foarte ea. Foarte, foarte, foarte rea. Se certa cu mama ei si cu el."

Fosta profesoara de geografie va fi dusa si la o expertiza psihiatrica. Deocamdata primele indicii, spun expertii, sugereaza o boala psihica nedescoperita.

Maria Cristache, medic psihiatru: "Este clar ca este caz patologic si o patologie severa psihiatrica. Cei care au creierul lezionat comit crime si nu stiu efectiv ce s-a intamplat, niciun pic de discernamant, nici stare de constienta prezenta."

In acest moment anchetatorii aduna probe si incearca sa afle ce s-a intamplat intre cei doi soti. Femeia de 65 de ani este fosta profesoara de geografie, iar barbatul, de 69 de ani, cadru militar, tot la pensie. Cea acuzata ca i-a luat viata intr-un mod atat de sinistru este cea de-a doua lui sotie.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO