"Ati venit sa ne imbolnaviti". Locuitorii unui sat din Africa i-au ucis pe cei care venisera sa le explice riscurile Ebola


Ultimul update: Luni 22 Septembrie 2014 07:01
Data publicarii: Vineri 19 Septembrie 2014 16:53
Categorie: Stiri Socante
voluntari lupta impotriva Ebola in Africa

Groaza de Ebola poate duce la reactii extreme. Intr-un sat din Guineea, localnicii au ucis cu pietre o delegatie oficiala de teama ca ii va imbolnavi.

8 oficiali si jurnalisti au fost masacrati de localnicii dintr-un sat rupt de lume in statul african Guineea, scrie New York Times citand purtatorul de cuvant al guvernului din aceasta tara. Delegatia, condusa de subprefectul regiunii, a vizitat satul pentru a-i avertiza pe oameni asupra riscurilor Ebola.

Localnicii au interpretat insa in mod diferit vizita oficiala: in opinia lor, musafirii venisera sa le aduca Ebola. Asa incat au reactionat violent, bombardandu-i cu pietre.

Citeste si: Ebola, virusul din Africa care tine SUA si Europa sub teroare

Opt dintre membrii delegatiei, printre care si subprefectul, au fost ucisi. Altii au scapat si au fugit dupa ajutoare. Printre supravietuitori se numara si fiul de 5 ani al subprefectului, care s-a ascuns in jungla de teama localnicilor furiosi.

Nu e primul incident de acest fel: in ultimele saptamani, in Guineea oficialii au fost in repetate randuri atacati de oameni care-i acuza ca raspandesc virusul Ebola. Iar in Liberia, o alta tara afectata de epidemie, exista chiar voci care sustin ca dimensiunile epidemiei ar fi exagerate din dorinta de a lua bani de la organizatiile umanitar. Pana in clipa de fata, Ebola a ucis peste 2.600 de oameni in Guineea, Liberia si Sierra Leone.

 


 

Sursa: New York Times

VIDEO PROTVPLUS.RO