Valentina Pelinel va invata cum sa pierdeti kilograme facand curatenie

02-04-2011 16:00


Cine vrea sa fie in forma poate sa imbine utilul cu placutul si sa se apuce... de curatenie. Prin manevre simple, se pot pierde o multime de calorii. Iar daca executam corect anumite miscari, putem sa concepem un intreg antrenament aerobic.

Valentina Pelinel ne propune un astfel de program, cu miscari de spalat geamuri, de dat cu carpa pe jos. Ele fac parte dintr-un anume tip de sport, cel functional. Marele avantaj al acestor veritabile exercitii este faptul ca pun in miscare tot organismul.

Sa faci curatenie generala inseamna sa consumi calorii. Iar ca sa te binedispui, secretul este sa nu privesti aceste treburi casnice ca pe o corvoada, ci ca pe un prilej de a face sport. A testat formula cu succes si Valentina Pelinel. Cel putin la sala de sport.

Valentina adora sa inoate si sa schieze. Insa ca program de baza, mai ales cand este in tara, alege in fiecare zi gimnastica aerobica.

Conform calculelor, atunci cand spalam gresia sau parchetul ardem in medie 150 de calorii intr-o jumatate de ora. Este chiar mai mult decat daca ne-am plimba cu bicicleta in ritm alert. Daca vrem sa punem accentul pe partea superioara a corpului, trebuie sa ne straduim sa spalam geamurile ca la carte. Totul este sa le executam corect.

In anumite sali de sport, se fac programe speciale de antrenament functional, pentru o buna pregatire fizica, utila in viata de zi cu zi. Cu un astfel de antrenament, orice persoana ar trebui sa fie in forma maxima, pentru curatenia de primavara.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO