Un studiu care contrazice ce stiam pana acum: ciocolata mentine silueta

Ultima actualizare: 30-08-2012 05:17

Pare sa fie o contradictie: mananci ciocolata si iti mentii silueta. Oamenii de stiinta americani ne dau, insa, asigurari ca ciocolata de calitate consumata zilnic, bineinteles cu moderatie, e minunata pentru slabit.

Are antioxidanti, taie pofta de mancare si contribuie la reducerea grasimii din organism.

Charles Dickens spunea odata: "Nimic nu e mai bun ca un prieten, cu exceptia unui prieten cu ciocolata". Totusi, chiar e ciocolata "prietenoasa"?

Neekie Kashani manaca ciocolata in fiecare zi, de cand era copil. Si n-are nicio problema cu greutatea.

Neekie Kashani: "Nu cred ca femeile ar trebui sa se abtina de la ciocolata."

Inca un exemplu: Bryan Hassin spune ca e dependent de ciocolata. Ba chiar a slabit de cand a introdus si mai multa ciocolata in dieta lui.

Bryan Hassin: "In doi ani am pierdut mai mult de 9 kilograme, cat timp am fost in Elvetia si mancam ciocolata zilnic".

Acum avem si o dovada stiintifica. Potrivit unui nou studiu aparut intr-o publicatie americana de prestigiu, oamenii care consuma ciocolata frecvent au un indice de masa corporala mai scazut, adica mai putin grasime in organism. Iar dieteticienii ne dau asigurari ca putina ciocolata consumata regulat ne mai taie din apetitul de nepotolit pentru mancare.

Laura Moore: "Deocamdata studiile nu sunt concludente. Cred, insa, ca daca ne permitem cate o mica tratatie cu ciocolata, nu poate sa ne faca rau."

Cu conditia sa fie ciocolata de calitate, cu o cantitate mai mica de grasime si zahar, dar mai multi antioxidanti benefici pentru organism. Si nu uitati regula de aur: sa fie ciocolata, dar cu moderatie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO