Programul de modernizare a spitalelor, decalat. Pacienții sunt tratați în condiții improprii

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 11 Aprilie 2018 18:43
Categorie: Sanatate

Cele 6 săptămâni până când pacienţii români puteau beneficia de investigaţii de înaltă calitate s-au transformat în 8 luni de aşteptare. Astfel s-a modificat programul de dotare a spitalelor, anunţat de fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

Acum aflăm că aparatura modernă poate fi livrata până la sfârşitul lui august, ca să nu mai spunem că în alte cazuri situaţia este revoltătoare.

Spitalul de Urgenţă din Timişoara aşteaptă de mai bine de un an necesarul pentru tratarea marilor arşi şi a primit până acum două paturi.

Noul corp al Spitalului Judeţean Timişoara, construit special pentru tratarea marilor arşi, are 3 rezerve finalizate. Alte două mai au nevoie de câteva retuşuri. Ar putea foarte bine să înceapă să-i trateze pe cei aflaţi în suferinţă, mai ales că 40 de cadre medicale sunt pregătite să intervină în orice moment.

Lipsesc însă aparatele, aşa că suntem invitaţi la un tur imaginar:  "Aici sunt două console pentru terapie intensivă şi urmează să fie o masă. Deocamdată nu e nimic. Asta e sala principală de intervenţie".

Dr. Paskov Panche, medic specialist Clinica Casa Austria: 
"În urmă cu două săptămâni am acceptat un pacient ars de 60 la sută, am dezinfectat un salon unde practic trebuiau să fie cazaţi 3 pacienţi. Pacientul respectiv a fost tratat în condiţii improprii în ideea că trebuia să fie totuşi tratat şi nu aveam posibilitatea să îl trimitem la Bucureşti".

Marius Craina, manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara: "Este mai mult de un an juamatate de promisiuni, un an jumătate de drumuri la Bucureşti, de discuţii care însă sub nici o formă nu au fost finalizate".

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin încă că au fost livrate câteva echipamente. Probabil cele două paturi. Altele ar trebui să ajungă peste 3 luni; ecografe, monitoare, paturi şi ventilatoare. În toiul verii ar urma să ajungă în spitale şi aparatură promisă de fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în luna ianuarie.

Termenul este rezonabil pentru unităţile spitaliceşti care nu au în acest moment un spaţiu corespunzător pentru montarea unor astfel de echipamente medicale, în această situaţie este şi Spitalul de copii Marie Curie din Capitală, unde acum a început construcţia unui spaţiu special, cu pereţi căptuşiţi cu plumb. Va fi gata până în august, când va fi livrat aparatul de rezonanţă magnetică.

În total, 14 computere tomograf şi 24 aparate de rezonanţă magnetică ar trebui să ajungă la 34 de spitale din ţară. În acest moment, doar 3 le-au primit.

Pacient plimbat între două spitale în Gorj, în stare gravă după ce a încercat să se sinucidă
Pacient plimbat între două spitale în Gorj, în stare gravă după ce a încercat să se sinucidă
VIDEO PROTVPLUS.RO
daruieste viata
Cum a apărut necesitatea construirii primului spital de oncologie pediatrică din România
Spectacol pentru copiii grav bolnavi de la Fundeni oferit de medici și asistente
Coșmarul prin care trec în spital 30 de copii bolnavi de cancer. Cum îi puteți ajuta
Un bărbat de 42 de ani salvează cinci vieți după moarte
Ministrul Sănătăţii: "Au fost acreditate spitale insalubre". Cum e plătită instituţia de evaluare
A început livrarea primului lot de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă. Mesajul transmis de Raed Arafat
spitalul universitar
Doar 23 de spitale din 147 evaluate îndeplinesc condiţiile de acreditare
Sorina Pintea: 34 de cazuri confirmate cu stafilococ auriu la copii născuţi la Maternitatea Giuleşti
Sorina Pintea: În România, există spitale care NU ar fi trebuit acreditate
Actorii Teatrului ”Tony Bulandra” din Târgoviște, spectacol caritabil pentru spital
Eveniment caritabil pentru primul spital de oncologie pediatrică. Gestul lui Mihai Șora
Aerul poluat omoară de 10 ori mai mulți români decât accidentele. Ce fac autoritățile