Cea mai dureroasa metoda de slabit. Ce efecte are plasturele "miraculos" pus pe limba

Dată publicare: 05-06-2013 08:25
Dată actualizare: 08-06-2013 00:43


plasture

Ultima gaselnita a medicilor pentru ca slabitul sa devina mai usor este o metoda cel putin controversata, insa cu mare succes in Venezuela.

"Plasturele miraculos" este poate cea mai dureroasa si extrema metoda de slabit. Pacientiii disperati sa piarda kilograme mai repede si mai eficient ajung sa-si coase pe limba cu ajutorul a sase copci un plasture de slabit, relateaza revista Time.

Acesta face atat de dureroasa mancarea alimentelor solide incat pacientul este fortat sa adopte o dieta lichida. Plasturele a fost lansat in 2009 de un medic plastician din Beverly Hill - Nikolas Chugay si te ajuta sa slabesti 14 kilograme intr-o luna. Insa cu mari sacrificii si cu multiple efecte secundare.

Medicul a avertizat ca dupa lipirea pansamentului, limba se poate umfla iar pacientii pot avea dificultati de vorbire. Potrivit revistei TIME unii pacienti au tulburari de somn si nu-si pot misca deloc limba in urma instalarii plasturelui.

Exista si o avertizare majora: plasturele nu poate fi purtat decat o luna pentru ca dupa acest interval de timp tesutul limbii se regenereaza, iar pansamentul poate fi integrat in limba ducand la infectii.

Procedura costa 2000 de $ in Statele Unite si a fost facuta la o clinica din Los Angeles la peste 60 de femei din 2009. Venezuela este tara in care plasturele de slabit a avut cel mai mare succes.

Aici operatia costa 150 de $ iar medicul Ana Maria Parra a povestit ca are 900 de clienti pe luna din cand a inceput sa faca procedurile in 2011.

 

Sursa: Time.com

Tags: plasture, limba, slabit,