Parfumurile "care nu miros bine" autoritatilor de la Bruxelles. Substantele care trebuie sa dispara pana in 2016 din sticlute
Unele dintre parfumurile noastre preferate nu le miros deloc bine autoritatilor de la Bruxelles, care vor reguli noi pe aceasta piata.
Ingrijorati de numarul in crestere al alergiilor pe care oamenii reclama ca le fac dupa ce se dau cu parfum, oficialii vor o lista clara cu ingrediente.
Sunt trei substante pe care cer sa nu le mai vada in nicio sticluta. Producatorii care nu renunta la ele, ar trebui sa dispara de pe piata pana in 2016.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Zi de zi folosim parfumuri sau produse care contin parfum, cum ar fi sapunurile, cremele si cosmeticele. Dupa ce a primit mai multe semnale de alarma,Comisia Europeana a pus in dezbatere situatia anumitor substante alergene, considerate periculoase pentru sanatate, pe care vrea sa le scoata definitiv din compozitia parfumurilor.
Aceste substante, prezente in parfumuri, pot provoca alergii respiratorii sau cutanate. Specialistii spun ca 10% dintre romani prezinta alergie la parfum. Adica, atunci cand aceste substante intra in contact cu pielea lor, le apar iritatii, eruptii sau umflaturi.
Exista doua tipuri de reactii. Iritatia, care apare imediat dupa ce pielea a intrat in contact cu parfumul sau cosmeticele care contin parfum - aceasta se manifesta prin inrosierea pielii si mancarime. Insa pot aparea si alergii, mai grave, care se manifesta la 48-72 de ore dupa contact. Pe langa roseata si mancarime, pot cauza umflaturi in zona gatului, a fetei si aparitia eczemelor.
Acesta este motivul pentru care Comisia Europeana cere ca producatorii sa treaca pe etichete, pe langa cuvintele "parfum" si "aroma", si lista substantelor din compozitie, astfel incat cumparatorii sa stie daca unul dintre compusi le poate da reactii alergice.
Specialistii spun ca inainte de a cumpara un parfum sa il testam pe piele si sa il cumparam doar daca dupa 48 de ore nu apar reactii adverse pe piele.