O asistentă de la terapie intensivă este prima persoană din lume care a primit un tratament revoluționar cu anticorpi COVID

Ultima actualizare: 22-11-2020 19:58

Un cocktail de anticorpi meniți să lupte împotriva COVID-19 a primit, pentru prima dată în lume, o asistentă din Marea Britanie. Tratamentul este nou, dezvoltat de Astra Zeneca, și este destinat persoanelor care nu pot fi vaccinate.

Protecția pe care o oferă persoanelor în pericol de a se infecta cu SARS-COV-2 este de aproximativ un an, spun specialiștii britanici, potrivit publicației Daily Star.

Asistentă medicală de terapie intensivă Karen Simeson a primit tratamentul cu anticorpi care a fost conceput de AstraZeneca, compania care a testat vaccinurile Covid-19 la Universitatea Oxford.

Tratamentul cu anticorpi este diferit de un vaccin, deoarece poate fi administrat celor care nu sunt capabili să fie vaccinați din cauza faptului că sunt deja bolnavi sau pentru că au sistemul imunitar slăbit.

Noul tratament cu anticorpi poate fi utilizat pentru a proteja profesioniștii din domeniul sănătății care lucrează în prima linie de combatere a pandemiei.

„Din punct de vedere profesional, am văzut impactul pe care COVID l-a avut asupra oamenilor, lucrând la ATI. A fost groaznic pentru pacienți și rudele lor. Pentru mine este și ceva personal, pentru că nu i-am mai văzut pe mama și tata din martie. Vreau să-mi îmbrățișez fetele, să-mi văd prietenii, este important să ajungem din nou la normalitate. Acest tratament ne dă puțină speranță și vreau ca asta să aibă toată lumea. Vrem normalitatea înapoi și poate acest tratament ne poate oferi asta” a spus Karen Simeson.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO