”Nu renunțați niciodată”. Soluții pentru cupluri cu probleme de fertilitate

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Miercuri 23 August 2017 18:15
Categorie: Sanatate

Tot mai mulţi români sunt dispuşi să facă tratamente complexe şi cheltuieli însemnate, că să-şi mărească familia.

În ţara noastră, un cuplu din şase are probleme de fertilitate. Pentru 90 la sută din cazuri, medicină modernă oferă soluţii, dar acestea nu sunt rapide şi cu siguranţă nici ieftine. Sistemul public de asigurări nu îi ajută prea mult, aşa că pacienţii apelează la tratamente în numeroasele clinici private.

Peste două mii au mers în străinătate, pentru fertilizări în vitro. Costul procedurilor e acelaşi, dar plătesc în plus transportul şi cazarea.

Toni, Alex şi Robi sunt bebeluşi "de eprubetă". Soţii Mişa au ajuns tocmai în Grecia pentru o fertilizare în vitro, convinşi că niciun cuplu nu trebuie să accepte primul verdict de sterilitate.

Nicoleta Mișa: ”Să nu renunţe niciodată! Noi avem trei experienţe nu tocmai plăcute, trei sarcini extrauterine în urmă cărora mi-am pierdut trompele uterine. Au fost momente când eram sigură că n-o să am niciodată copii. Ne doream foarte mult treaba asta şi era una din soluţii.

În ciuda şanselor mici, toţi cei trei embrioni implantaţi au prins. Cei mai mulţi români încearcă întâi să obţină o sarcina la o clinică din ţară. Crina a ajuns la Viena, în Austria, după un tratament eşuat, la un spital din Bucureşti.

Crina Marinescu: ”În România, era foarte mare rapiditate, pe bandă rulantă. Aveai, n-aveai succes, mergeai mai departe cu indicaţia că poţi să revii. Am hotărât să mergem în altă parte în ideea de a nu pierde timp. Cum au fost costurile? Ca aici, ca în România. Mă aşteptam la un preţ mai mare. Însă calitatea serviciilor înzecit mai bune. Având noi un succes, am recomandat multor cupluri să meargă acolo şi au avut la rândul lor succes. Integral, toţi!

Pentru Cosmina, soluţia a venit la Debrecen, în Ungaria. A fost nevoie de două fertilizări, şi s-a întors gravidă cu un băieţel şi o fetiţă.

Cosmina: ”Nefiind asigurată, am plătit. Prima procedura m-a costat în jur de 1800 de euro. Cea de-a două, puţin peste 2000 de euro. N-am văzut nici măcar o mică diferenţa între pacientele unguroaice şi eu, şi nu numai eu, că mai erau şi alte românce acolo.

Poate aţi auzit cupluri mărturisind că ar fi dispuse să meargă până la capătul lumii pentru a avea un prunc. Din fericire, piaţa s-a dezvoltat atât de mult, încât tot ce ţine de diagnostic, analize şi proceduri premergătoare poate fi făcut cu succes în România, iar pentru procedura finală viitorii părinţi merg peste hotare. Echipele de medici din ţară şi din străinătate ţin legătura şi monitorizează împreună cazurile.

Mai mult, clinici din Austria şi din Grecia, care primeau lunar în jur de 60 de noi cupluri din România, şi-au deschis sucursale în ţară. Numărul de pacienţi locali a crescut cu 70 la sută, şi în plus atrag pacienţi din Bulgaria, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova.

Andreas Vythoulkas, medic obstetrician: ”Având legătură pe care o am eu în viaţă personală cu România, ne-am gândit că ar fi util să deschidem clinică noastră şi acolo, adică să creăm un centru în care să acoperim toată zona respectivă.

Printre cei mai statornici pacienţi sunt românii din Canada şi Statele Unite, care îmbină vacanţă cu efortul de a-şi mari familiile.

Sangele grabeste vindecarea ranilor deschise, dar combate si infertilitatea. De ce este important sa donezi anual
Sangele grabeste vindecarea ranilor deschise, dar combate si infertilitatea. De ce este important sa donezi anual
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
pacienta arsa ambulanta
România nu își poate ajuta pacienții arși. Ultimul caz: o fostă asistentă medicală
Zeci de noi cazuri de rujeolă în România. 59 de oameni au murit din cauza bolii
Medic concediat din cauza modului în care vorbit cu părinţii unui copil bolnav
Românii consumă excesiv de multe antibiotice. Greşeala pe care o fac medicii
Diplome pe bandă rulantă pentru asistenți medicali români care NU au fost prezenți la cursuri
Apel disperat făcut de medici pentru un bebeluș. Realitatea cumplită din maternităţile româneşti
copii diabet
Cifre alarmante pentru copiii născuţi după anul 2000. La ce boală sunt predispuși
Răniţi cu arsuri grave aşteaptă cu disperare să fie transferaţi în străinătate. Cazul unui bărbat din Constanța
Copiii de 3 ani au nevoie de 3 ore de mişcare pe zi, noua recomandare a autorităților medicale, în SUA
O femeie din Iași a primit un transplant de rinichi, după 18 ani de dializă
Românii asociază în mod greșit cancerul de piele cu alunițele. Împreună, putem SKINba lumea în bine
Fetiță de 9 ani trimisă în judecată de CAS, pentru neplata unor analize. Cum s-a creat situația absurdă