”Nu renunțați niciodată”. Soluții pentru cupluri cu probleme de fertilitate

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Miercuri 23 August 2017 18:15
Categorie: Sanatate

Tot mai mulţi români sunt dispuşi să facă tratamente complexe şi cheltuieli însemnate, că să-şi mărească familia.

În ţara noastră, un cuplu din şase are probleme de fertilitate. Pentru 90 la sută din cazuri, medicină modernă oferă soluţii, dar acestea nu sunt rapide şi cu siguranţă nici ieftine. Sistemul public de asigurări nu îi ajută prea mult, aşa că pacienţii apelează la tratamente în numeroasele clinici private.

Peste două mii au mers în străinătate, pentru fertilizări în vitro. Costul procedurilor e acelaşi, dar plătesc în plus transportul şi cazarea.

Toni, Alex şi Robi sunt bebeluşi "de eprubetă". Soţii Mişa au ajuns tocmai în Grecia pentru o fertilizare în vitro, convinşi că niciun cuplu nu trebuie să accepte primul verdict de sterilitate.

Nicoleta Mișa: ”Să nu renunţe niciodată! Noi avem trei experienţe nu tocmai plăcute, trei sarcini extrauterine în urmă cărora mi-am pierdut trompele uterine. Au fost momente când eram sigură că n-o să am niciodată copii. Ne doream foarte mult treaba asta şi era una din soluţii.

În ciuda şanselor mici, toţi cei trei embrioni implantaţi au prins. Cei mai mulţi români încearcă întâi să obţină o sarcina la o clinică din ţară. Crina a ajuns la Viena, în Austria, după un tratament eşuat, la un spital din Bucureşti.

Crina Marinescu: ”În România, era foarte mare rapiditate, pe bandă rulantă. Aveai, n-aveai succes, mergeai mai departe cu indicaţia că poţi să revii. Am hotărât să mergem în altă parte în ideea de a nu pierde timp. Cum au fost costurile? Ca aici, ca în România. Mă aşteptam la un preţ mai mare. Însă calitatea serviciilor înzecit mai bune. Având noi un succes, am recomandat multor cupluri să meargă acolo şi au avut la rândul lor succes. Integral, toţi!

Pentru Cosmina, soluţia a venit la Debrecen, în Ungaria. A fost nevoie de două fertilizări, şi s-a întors gravidă cu un băieţel şi o fetiţă.

Cosmina: ”Nefiind asigurată, am plătit. Prima procedura m-a costat în jur de 1800 de euro. Cea de-a două, puţin peste 2000 de euro. N-am văzut nici măcar o mică diferenţa între pacientele unguroaice şi eu, şi nu numai eu, că mai erau şi alte românce acolo.

Poate aţi auzit cupluri mărturisind că ar fi dispuse să meargă până la capătul lumii pentru a avea un prunc. Din fericire, piaţa s-a dezvoltat atât de mult, încât tot ce ţine de diagnostic, analize şi proceduri premergătoare poate fi făcut cu succes în România, iar pentru procedura finală viitorii părinţi merg peste hotare. Echipele de medici din ţară şi din străinătate ţin legătura şi monitorizează împreună cazurile.

Mai mult, clinici din Austria şi din Grecia, care primeau lunar în jur de 60 de noi cupluri din România, şi-au deschis sucursale în ţară. Numărul de pacienţi locali a crescut cu 70 la sută, şi în plus atrag pacienţi din Bulgaria, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova.

Andreas Vythoulkas, medic obstetrician: ”Având legătură pe care o am eu în viaţă personală cu România, ne-am gândit că ar fi util să deschidem clinică noastră şi acolo, adică să creăm un centru în care să acoperim toată zona respectivă.

Printre cei mai statornici pacienţi sunt românii din Canada şi Statele Unite, care îmbină vacanţă cu efortul de a-şi mari familiile.

Sangele grabeste vindecarea ranilor deschise, dar combate si infertilitatea. De ce este important sa donezi anual
Sangele grabeste vindecarea ranilor deschise, dar combate si infertilitatea. De ce este important sa donezi anual
VIDEO PROTVPLUS.RO
spital oncologic, copii, omv, donatie,
Donație fără precedent: OMV dă 10 milioane € pentru spitalul de oncologie pediatrică
Alte două paciente infectate cu o bacterie periculoasă la Institutul ”Marius Nasta”
Fals stomatolog în Prahova. A scos dinți, a făcut implanturi, dar oamenii sunt mulțumiți
127 de persoane au murit de gripă. Încă trei victime, vineri
Falsul medic Raluca Bârsan ar fi asistat la nașteri în clinici private
Anchetă la Spitalul Ilfov: 26 de gravide, implicate într-un experiment medical misterios
Obezitate, sarcina, copii, analize, cupluri, natalitate
Medicii ginecologi avertizează: Factorul care împiedică cuplurile să aibă copii
Mai mult de jumătate dintre tineri sunt în pericol să surzească. Cât de periculoase sunt căştile
O asociație susține că sunt mai mulți fizicieni fără studii necesare în spitalele din țară
Nou bilanț al deceselor cauzate de virusul gripal. Cine sunt ultimele 5 victime
Avertismentul OMS pentru utilizatorii de smartphone şi MP3 playere
Explicația pentru retragerea de urgență din farmacii a medicamentului Eurespal