Cum sa ai zambetul perfect. Un periaj corect presupune cel putin 8 miscari pe fiecare dinte

Dată publicare: 09-01-2013 20:55
Dată actualizare: 15-08-2013 07:02


dinti

Aveti lucrari dentare? Atunci pe langa periajul de doua ori pe zi, nu ratati detartrajul la 6 luni. In caz contrar, plobele isi schimba culoarea si pot aparea inflamatiile gingiei. Mai mult, implanturile dentare pot fi compromise rapid.

Periati-va corect de cel putin doua ori pe zi si mergeti la 6 luni la un detartraj. Aceasta este recomandarea unanima a dentistilor.

In caz contrar, va puteti compromite lucrarile dentare din cavitatea orala. In plus, vor aparea semnele imbatranirii precoce la nivelul dintilor.

La sfarsitul periajului folositi obligatoriu ata dentara. Igiena este obligatorie indiferent de starea de sanatate orala. In plus, va protejeaza orice lucrare dentara.

"Dintii, daca nu sunt curatati, plombele isi schimba pur si simplu culoarea. Daca purtati aparat dentar, trebuie sa fiti instruiti de catre medic asupra curatarii corecte a dintiilor. Ulterior, trebuie sa faceti aceasta operatiune cu meticulozitate", spune medicul Oleg Gorea.

Efectele igienei precare in cazul aparatelor fixe.

"Gingia reactioneaza si se inflameaza sau poate sa faca carii atat interdentare sau carii in jurul bracketilor si care sunt foarte urate", precizeaza Oana Grosu, medic specialist dentist.

Pe langa periajul corect, mergeti la un control dentar o data la 6 luni. E momentul perfect pentru un detartraj. Acesta scade riscul ca gingia sa se inflameze.

"Orice inflamatie mica nu da dureri si, daca sangereaza putin, deja e o complicatie. O sangerare mica e o complicatie care trebuie depistata si inlaturata", mai precizeaza medicul.

In cazul implantului dentar, detartrajul se face la 4 luni.

Bacteriile prezente in cavitatea bucala au posibilitatea de a cobori pe langa spirele implantului inspre os.

Imbatranirea fiziologica presupune retragerea osului si a gingiei. Insa aceasta este mult mai vizibila in cazul implantului.

Un periaj corect presupune cel putin 8 miscari pe fiecare dinte.

Sursa: Pro TV