Nelu Tătaru, despre Covid-19: Se poate deceda la 30-39 de ani fără comorbidităţi

Ultima actualizare: 29-06-2020 20:11
Nelu Tătaru
Agerpres

Nelu Tătaru a declarat că instinctul de conservare nu mai există „la o parte din concetăţeni” şi le-a recomandat acestora să meargă în secţiile de Terapie Intensivă „să vadă că se poate şi deceda la 30-39 de ani fără a avea comorbidităţi”.

„Este o recrudescenţă a numărului de cazuri tocmai prin nerespectarea unor reguli şi unor precauţii. Încă nu am terminat acest prim val, încă n-am ajuns la acea viaţă cvasi-normală de care vorbesc spre sfârşitul lunii iulie începutul lunii august”, a spus Ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a insistat pe ideea că România încă nu a depășit primul val de coronavirus.

„Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoaşe, putem face o a doua cocoaşă care poate fi mai violentă decât prima, în condiţiile în care dacă atunci acţionăm în instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare la o parte din concetăţenii noştri nu mai există”, a spus ministrul.

Nelu Tătaru le-a transmis celor care nu respectă măsurile sanitare și de distanțare socială sau celor care nu cred în coronavirus să meargă în spitale, la secțiile de terapie intensivă.

„Să vadă că se poate şi deceda la 30-39 de ani fără a avea comorbidităţi, să vadă că un corp medical stă în acele combinezoane, transpirând o zi întreagă, în nişte condiţii grele, foarte grele, dar făcându-şi meseria”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO