Institutul Clinic Fundeni are un nou compartiment de primire pacienti, unul dintre cele mai moderne din Romania.

Practic, la fel ca in spitalele de urgenta, nu vor mai exista cozi in fata cabinetelor si in functie de patologie, fiecare va primi bon de ordine. Astfel ca accesul in spital va fi unul mai rapid pentru cei 14 mii de pacienti care intra lunar in Fundeni.

La Institutul Fundeni a fost inaugurata o camera de primire pentru pacientii cu programari, un spatiu dedicat exclusiv urgentelor, delimitat de intrarea pentru pacientii care sufera de bolicronice.

Acad. I Sinescu, director Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal: "Este o zona de primire pentru bolnavi si o zona in care pentru spitalizarile de zi la o serie de specialitati s-au amenajat diverse spatii in asa fel incat internarile si consultatiile sa se faca mai fluent."

Pentru pacientii care au suferit un transplant va exista un birou special de internari. Valoarea investiţiei este de 3 milioane de lei. 80% din suma provine de la Ministerul Sanatatii, iar 20% de la ONG-uri, persoane fizice si persoane juridice. Si tot la Fundeni, salile in care sunt primiti copii care sufera de cancer au fost zugravite in culori calde.

In ultimul an, la Institutul Fundeni au fost inaugurate si o noua sectie de neurologie, una de recuperare medicala si o sectie de transplant medular.