Au tomograf de 1 milion de lei, dar managerul spitalului isi trimite pacientii la clinica sa privata

Ultima actualizare: 03-11-2012 05:03

Cum sa avem un sistem medical performant cand responsabilii isi bat joc de pacienti si le fura banii din buzunar? Lipsurile din spitale sunt mentinute tocmai pentru a favoriza afacerile celor care conduc aceste institutii.

Ultima dovada vine de la Tulcea, unde desi a fost cumparat un tomograf de peste un milion de lei pentru spital, bolnavii merg pentru aceste investigatii la o clinica privata. Actionar este chiar managerul spitalului.

La spitalul judetean Tulcea sta degeaba un aparat medical ultraperformant de o luna si jumatate. Managerul spitalului da vina pe birocratie.

"Este un proces care presupune niste etape ce nu pot fi parcurse concomitent, ci succesiv si atunci solicitam autorizatie, dupa care o solicitam pe urmatoarea si tot asa, din acest motiv e putin probabil ca incepand cu data de 1 ianuarie ca aparatul sa fie functional", a spus dr. Ion Popescu, managerul Spitalului Judetean Tulcea.

Intamplator sau nu, bolnavii care au nevoie de tomografii merg la clinica unde managerul de spital este actionar impreuna cu sotia, conform registrului comertului.

Intre spital si clinica nu exista un contract semnat pentru furnizare servicii, asa ca managerul stie ca nu va fi cercetat pentru conflict de interese. Amanunte despre acest caz revoltator si despre altele similare veti putea urmari intr-un viitor reportaj la emisiunea "Romania, Te Iubesc".
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO