Ancheta la Spitalul Coltea: un pacient a intrat in operatie pentru sinuzita si a iesit fara 14 dinti

Ultima actualizare: 04-11-2012 14:00

Ancheta penala in Bucuresti impotriva unei doctorite de la sectia ORL a Spitalului Coltea. Ea este acuzata de un tanar ca in timpul unei interventii chirugicale de sinuzita i-a scos nejustificat 14 dinti.

Pacientul a depus plangere pentru vatamare corporala din culpa. Iar cazul este anchetat de politie si de colegiul medicilor.

Mircea Marin, un tanar de 24 de ani din Bucuresti, a fost internat acum cateva luni la spitalul Coltea, cu diagnosticul de sinuzita cronica. Timp de cateva zile medicii i-au facut punctii dar afectiunea nu s-a ameliorat.

Asa ca tanarul a fost operat de sinuzita maxilo etmoidala cronica. Doctorii i-au curatat sinusurile si au extras infectia din maxilar si din zona fetei.

Cind s-a trezit din anestezie, pacientul a avut un soc, pentru ca in timpul operatiei i-au fost scosi 14 dinti.

Specialistii in ORL  spun insa ca numarul dintilor extrasi este exagerat de mare si ca in situatia in care o infectie sinusoidala are ca punct de plecare o cauza dentara oricum NU se extrag mai mult de 3 dinti.

Doctorita care a facut operatia se apara si spune ca procedat ca la carte.

Dupa operatie mama si-a vizitat fiul la spital si a fost ingrozita cind i-a gasit dintii legati intr-o fasa medicinala. A mers imediat la medic si i-a cerut explicatii.

In paralel femeia, socata de felul in care l-a gasit pe fiul ei, a cerut o expertiza specialistilor de la IML. Si acestia au avut insa nevoie de lamuriri suplimentare si s-au adresat mai departe spitalului de stomatologie ca sa afla motivul extractiei multiple.

Raspunsul stomatologilor e departe de a lamuri cazul.

Familia cere socoteala spitalului Coltea care in loc sa vina cu raspunsuri medicale contesta declaratia pacientului.

Cazul a intrat in vizorul Colegiului Medicilor din Bucuresti care a deschis o ancheta disciplinara impotriva medicului Andreea Toma. In paralel si politistii desfasoara propria ancheta.

Familia pacientului va merge si in instanta. Pentru ca tanarul mutilat are nevoie de 16 mii de euro, costul estimativ al implanturilor pentru refacerea danturii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO