Marius Petcu - "Regina" flagrantului

Ultima actualizare: 03-11-2012 06:52
Spaga, mita, euro

Cazul de coruptie in cazul liderului sindical se adanceste. Banii pentru care a fost ridicat ar fi reprezentat, de fapt, ultima transa dintr-un total de aproape 200.000 euro care i‑ar fi fost promisi de catre omul de afaceri Petre Scrieciu.

Romania Libera: Aceleasi surse mai arata ca relatia dintre Petcu si societatile respective nu este noua, iar liderul CNSLR- Fratia ar fi primit lunar un comision de 20% din contractele obtinute de firme pe filiera sindicatelor. Surse apropiate anchetei mai sustin ca, in timpul flagrantului, Marius Petcu a cazut relativ usor in plasa procurorilor. Prinderea in flagrant a lui Marius Petcu a fost dublata ieri si de o serie de perchezitii. Procurorii DNA au descins inclusiv la sediul CNSLR-Fratia, dar si la cateva dintre locuintele liderului de sindicat. De altfel, Marius Petcu este unul dintre cei mai bogati sefi de sindicat din Romania, cu o avere care a intrat luna trecuta si in vizorul inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate. La mijlocul lunii februarie, reprezentantii ANI l-au inclus pe Petcu in lista celor 15 lideri ale caror averi urmau sa fie cercetate cu prioritate.

Evenimentul Zilei: 40.000 de euro, o transa de spaga pentru sindicalistul Marius Petcu Potrivit unor surse judiciare, banii "incasati" ieri de Petcu ar fi reprezentat de fapt doar o transa dintr-o suma mai mare - 200.000 de euro. Tot ieri, anchetatorii DNA au facut perchezitii la sediul CNSLR-Fratia si la locuinta lui Marius Petcu. Banii ar fi fost ceruti de Marius Petcu, in calitate de membru in Consiliul de Administratie al SC SIND Romania SRL, unui om de afaceri caruia i-ar fi promis ca ii va acorda, in schimb, lucrari de renovare la mai multe imobile administrate de SIND. Petcu i-ar fi cerut insa afaceristului 20% din valoarea contractului de renovare a imobilelor respective. SIND Romania este o societate a centralelor sindicale, care detine baza de turism a sindicatelor, mai exact toate casele de odihna care au facut parte, inainte de 1989, din patrimoniul fostei Uniuni Generale a Sindicatelor din Romania (UGSR). Liderul CNSLR-Fratia este acuzat de luare de mita, iar la ora inchiderii editiei era inca audiat de procurori. In urma audierilor, anchetatorii urmeaza sa decida daca vor cere instantei un mandat de arestare pe numele lui Marius Petcu.

Gandul: Presedintele Federatiei Sanitas, Marius Petcu, retinut pentru 24 de ore de DNA. Sindicalistul a primit mita o vila in Predeal in valoare de 200.000 de euro # In perioada anilor 2009-2010, inculpatul Petcu Marius Grigore, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societati comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentand circa 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de executie lucrari. Contractul are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educatie, perfectionare si recreere - Snagov", pretul negociat al contractului fiind de 9.234.570 lei, fara TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fara TVA. # De asemenea, la data de 1 februarie 2011, Petcu Marius Grigore a primit, prin intermediar, un imobil tip vila situat in statiunea Predeal in valoare de circa 200.000 euro. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare.

StirileProTV: Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a fost retinut pentru 24 de ore Marius Petcu este presedintele CNSLR Fratia din 2000. O forta sindicala care are in spate peste 800.000 de oameni din toate domeniile de activitate, de la sanatate la cultura si aparare. Are 38 de federatii profesionale in subordine si anul acesta a contestat puternic guvenrul pentru taierea salariilor si pensiilor, ori noul cod al muncii. Petcu primeste un salariu pentru functiile pe care le detine. Mai exact aproape 130.000 de lei in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, aproape 87.000 de lei la CNSLR-Fratia, 8.700 de lei ca presedinte al IESS, peste 82.000 de lei ca presedinte de onoare al OAMMR, peste 14.000 de lei ca membru al consiliului administrativ la Sind Romania si peste 35.000 de lei ca membru in consiliul administrativ al unui post de televiziune. Detine actiuni la 5 firme dar are si o datorie de 180.000 euro, scadenta in 2022. In anul fiscal trecut a castigat 504.647, iar nevasta lui, tot sindicalista, alti 149.268 lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO