Testamentul uimitor al celui mai bogat om din lume. Cine mosteneste cele 80 de miliarde de dolari

14-06-2011 02:35


Carlos Slim

Carlos Slim se teme de moarte. Stie ca nu va pleca cu nimic din aceasta lume, iar averea sa de peste 80 de miliarde de dolari - ce il plaseaza pe locul I in topul celor mai bogati oameni ai planetei - s-ar putea sa ajunga in maini nepotrivite.

Financial Times: Reporterii de la Financial Times au reusit sa ii ia un interviu magnatului din Mexic, care de departe troneaza peste bogatii lumii. La 71 de ani Carlos Slim a reusit sa stranga peste 80 de miliarde de dolari, insa acum cand priveste spre o noua etapa a vietii sale, stie ca banii nu il ajuta foarte mult.

"Cand voi pleca din aceasta lume voi fi complet gol. Nu voi lua nimic cu mine. La ce imi folosesc acesti bani?", sunt intrebari care in a saptea decada de viata par mai grele de raspuns decat orice problema de marketing.

20 de dolari pentru ceai si tigari. Singurele cheltuieli zilnice ale celui mai bogat om din China

Detinator al companiei America Movil, un adevarat imperiu care se intinde in 19 state si are aproape 300 de milioane de clienti, Carlos Slim detine aproape 40% din actiunile Bursei din Mexic, avand afaceri in domeniile mineritului, imobiliarelor, transporturilor.

"Ce voi face cu averea mea? Le-o voi lasa copiilor? Este o responsabilitate. Le voi da 98 sau 99 procente din banii mei? Este absurd. Imi voi vinde afacerea? Cine sa cumpere de la un strain. Asa ca voi lasa totul statului mexican", a rezolvat Slim problema spinoasa a banilor. "Dupa ce se vor percepe taxele, aproape fiecarui cetatean mexican ii vor mai ramane 300 de dolari. Nu este mult, insa cu siguranta vor aprecia gestul meu", a conchis Slim.

Afla ce NU trebuie sa faci la serviciu. 10 motive pentru care angajatii sunt concediati

Carlos Slim este un familist convins si crede in valorile familiei. Nu s-a mai recasatorit dupa ce sotia lui a murit in urma unei crize renale. In fiecare duminica mananca cina impreuna cu cei sase copii ai sai. Nu are sofer personal. Asta poate suna putin absurd, intr-o tara in care lupta dintre cartelurile de droguri este acerba, insa vrea sa tina aproape de imaginea magnatului stil "Buffet", care desi are miliarde in spate, traieste modest si curat.

Avionul disparut de pe radar in Deva e in continuare de negasit. Cautarile continua

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO