Autostrada care se ineaca in Dunare. Spre litoral, mai bine cu trenul

Ultima actualizare: 07-11-2012 18:52
Emil Boc

Compania de drumuri a cerut firmei Colas sa renunte de bunavoie la contractul pentru Cernavoda - Medgidia. Constructorul vrea sa dea in judecata statul si sa plece din Romania.

Evenimentul Zilei: Compania franceza Colas, constructorul autostrazii Cernavoda - Medgidia, a decis rezilierea contractului cu statul roman si, in aceasta dimineata, isi va retrage utilajele si muncitorii de pe santier. "Este decizia conducerii grupului Bouygues, din care Colas face parte, pentru ca nu a acceptat conditiile impuse de Ministerul Transporturilor. In plus, din cauza acuzelor repetate si ne fondate ale ministrului roman de resort, imaginea grupului a avut mult de suferit", au declarat oficiali ai companiei franceze. Compania Colas a primit, vineri, o notificare din partea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) prin care i se solicita rezilierea pe cale amiabila a contractului privind autostrada Cernavoda - Medgidia.

Romania Libera: Autostrada care se ineaca in Dunare Guvernul pluseaza in conflictul deschis cu francezii de la COLAS, intr-un razboi psihologic in care si statul roman, si firma straina mai au cateva zile pentru a-si maximiza profitul. Contractul de construire a autostrazii Cernavoda-Medgidia de catre firma franceza COLAS, care ar fi trebuit sa fie gata in acest an, va fi, cel mai probabil, reziliat a spus la o emisiune televizata premierul Emil Boc. „Se pare ca Ministerul Transporturilor a luat taurul de coarne - si pentru asta eu ii felicit, ca nu mai stau in aceasta lancezeala, sa negocieze la nesfarsit cu un constructor care nu isi face treaba si nu intra in termene - sa rezilieze contractul", a spus Boc conform Mediafax. Premierul Emil Boc a dat astfel un semnal francezilor, implicati de cateva luni intr-un razboi al nervilor cu Ministerul Transporturilor, cum ca ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, are sustinerea sa in ipoteza unei eventuale rezilieri. Pana acum cele doua parti s-au notificat reciproc in privinta nemultumirilor fiecareia, iar in ipoteza in care acestea nu vor fi rezolvate contractul urmeaza sa fie reziliat.

Gandul: AUTOSTRADA SOARELUI a intrat in faza "taurului luat de coarne". Emil Boc transmite Ministerului Transporturilor "felicitari" Daca la finele anului trecut ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, promitea romanilor ca vor putea merge catre mare pe Autostrada Soarelui, realitatea din prezent o contrazice. Posibila reziliere a contractului dintre minister si constructorul tronsonului Cernavoda-Medgidia lasa in aer data de finalizare a A2. Astazi, Emil Boc a declarat, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" de la ProTV, ca ministerul Transporturilor a decis sa ia "taurul de coarne". "Se pare ca Ministerul Transporturilor a luat taurul de coarne - si pentru asta eu ii felicit, ca nu mai stau in aceasta lancezeala, sa negocieze la nesfarsit cu un constructor care nu isi face treaba si nu intra in termene - sa rezilieze contractul. Si atunci, probabil, ca va fi o intarziere pe un anumit tronson din aceasta autostrada", a spus premierul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO