Viorica Dăncilă, primele declarații după demisie: „Este un moment de demnitate”


Ultimul update: Miercuri 27 Noiembrie 2019 00:52
Data publicarii: Miercuri 27 Noiembrie 2019 00:35
Categorie: Stiri Politice
Viorica Dăncilă, după rezultatele exit-poll la turul 2 al alegerilor prezidențiale - 1

Viorica Dăncilă a demisionat din fruntea PSD, gest pe care îl consideră ca fiind un „moment de demnitate”. În locul ei, președinte interimar a fost numit Marcel Ciolacu, iar Paul Stănescu devine secretar general al partidului.

„Fiecare coleg și-a spus opinia. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate să-mi dau demisia. Este un gest pe care l-am făcut pentru partid, consider că am făcut tot ce mi-a stat în putință ca să obțin un rezultat bun la alegerile prezidențiale”, a declarat Viorica Dăncilă, la ieșirea de la CEx PSD.

Dăncilă a declarat că va face parte și din noua echipă care își propune o resetare a partidului.

„În urma discuțiilor, am înțeles foarte bine că se dorește o resetare a partidului, care presupune o altă echipă la conducerea partidului, o altă viziune, un alt program”, a adăugat Dăncilă.

Ea a declarat că își asumă rezultatul obținut la alegerile prezidențiale și acuză perioada scurtă în care s-a aflat la conducerea partidului.

„Am considerat că un președinte responsabil este un președinte care își asumă rezultatul la nivel național. Din păcate, nu poți să faci foarte multe în cinci luni de zile. Poate dacă acest mandat ar fi fost mai lung, altele erau rezultatele”, a spus Dăncilă.

Fostul președinte al PSD a adăugat, însă, că nu îi pare rău că a candidat la alegerile prezidențiale.

„Nu-mi pare rău că am candidat, pentru că un președinte de partid trebuie să-și asume anumite lucruri. Se spune că este cel mai mic scor obținut de PSD, dar trebuie să luăm în calcul și condițiile în care am candidat”, a mai spus Dăncilă.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO