Ponta a preluat mandatul de interimar la Transporturi: Sper ca zilele astea sa fie numit un ministru

Victor Ponta

Victor Ponta a preluat mandatul de ministru interimar la Ministerul Transporturilor. Acesta a anuntat ca spera ca in urmatoarele zile un ministru sa fie numit in functie.


Victor Ponta a preluat interimatul Ministerului Transporturilor, dupa ce Relu Fenechiu a demisionat din functie.

Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, de instanta suprema, la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", decizia nefiind definitiva.

Sinteza declaratiilor lui Victor Ponta, de la sediul Ministerului Transporturilor:

Citește și
relu fenechiu
Variantele PNL pentru Ministerul Transporturilor,dupa condamnarea lui Fenechiu la 5 ani cu executare
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

- "Vad fiecare problema in parte, e vorba de cele arzatoare, pana vine un nou ministru. L-am desemnat pe secretarul de stat, domnul Ghibu, pentru gestionarea chestiilor curente. Nu se inceteaza activitatea aici si tot ce inseamna transport si proiecte in domeniu vor continua. Mesajul meu a fost foarte clar, de continuitate si imi doresc cat mai repede sa fie un ministru plin."

- "Am discutat cu domnul Antonescu la telefon pentru ca nu este in tara, o sa discut cu domnul Chitoiu si trebuie sa vorbesc cu presedintele, ca nu pot sa iau o decizie inainte de a-l informa."

- "Sper ca zilele acestea sa fie numit un nou ministru."

- "Eu am lucrat foarte bine cu domnul Silaghi, a avut acea problema cu ANI in trecut. Sa am propuneri si apoi imi voi spune problema. Nu am vorbit despre trecerea acestui minister la PSD."

- "Am verificat problema vagoanelor care sunt scoase din uz si care sunt valorificate la fie vechi."

- "Nu stiu de cele 100 de vagoane disparute de la CFR Marfa."

- "CFR Marfa nu este inchis. Partea dificila este la CFR Calatori."

SILAGHI, FAVORITUL PNL PENTRU TRANSPORTURI, A AJUNS LA GUVERN

Ovidiu Silaghi, care ar putea fi propus de PNL pentru postul de ministru al Transporturilor, a venit la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta aflandu-se insa la sediul Ministerului Transporturilor, pentru a prelua mandatul interimar de ministru.

Surse politice declarau, vineri, pentru MEDIAFAX, ca, neoficial, pentru postul de ministru a fost propus Ovidiu Silaghi, varianta pe care insa premierul Ponta o analizeaza, avand in vedere ca acesta a facut obiectul unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

"Premierul vrea sa se lamureasca daca nu vor aparea probleme in cazul lui Silaghi, daca acesta va fi propus si oficial de catre PNL ca ministru", au aratat sursele.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca la inceputul acestei saptamani va avea loc sedinta conducerii PNL care va decide numele viitorului ministru al Transporturilor, iar Ovidiu Silaghi este una dintre variantele luate in calcul pentru acest portofoliu.

PONTA: "DISCUTAM DACA E UN IMPEDIMENT NUMIREA LUI SILAGHI CA MINISTRU"

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca, din informatiile sale, Ovidiu Silaghi a fost achitat in prima instanta in procesul cu ANI, el aratand ca nu stie daca recusrul formulat de ANI este un imediment in numirea acestuia ca ministru al Transporturilor si ca se va discuta acest lucru.

Solicitat sa comenteze faptul ca ANI a facut recurs in procesul pe care l-a deschis impotriva lui Silaghi, termenul fiind fixat pentru aprilie 2014, si intrebat daca acest fapt poate constitui un impediment pentru numirea sa la Ministerul Transporturilor, in cazul in care PNL il va propune, Ponta a raspuns: "Nu stiu, o sa discutam. Eu stiu ca a fost achitat in prima instanta".

Intrebat daca ar mai accepta in Cabinet un ministru care are probleme in justitie sau care are un dosar, Ponta a replicat:

"Daca dumneavoastra considerati ca achitarea e o problema... Eu ziceam ca nu are o problema daca te-a achitat, nu? Dimpotriva, are o problema cine te-a acuzat din moment ce ai fost achitat de judecatori".

"Ma intrebati in general, nu vreau sa vorbesc in particular, dar mi se pare foarte interesant cum si achitarea ajunge o problema", a adaugat Ponta.

Agentia Nationala de Integritate anunta, pe 9 noiembrie 2012, ca Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor si Infrastructurii in acea perioada, nu poate justifica 206.798 de lei (aproximativ 45.955 de euro), reprezentand diferenta intre cheltuielile efectuate si veniturile realizate in perioada 7 mai 2012-15 octombrie 2012.

ANI preciza ca in perioada aprilie 2007 - decembrie 2008, Silaghi a ocupat functia de ministru pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, iar din 7 mai 2012 a fost investit in functia de ministru al Transporturilor si Infrastructurii. Intre aceste doua mandate, respectiv in perioada 2009 - 7 mai 2012, Silaghi si-a exercitat prerogativele de presedinte al Consiliului de Administratie al SC Romexpo SA.

In perioada 7 mai 2012 - 15 octombrie 2012, Ovidiu Silaghi a realizat, impreuna cu sotia sa, Ariana, venituri salariale in cuantum de 24.872 de lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 231.670 de lei, rezultand o diferenta nejustificata de 206.798 lei (aproximativ 45.955 de euro), potrivit ANI.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat atunci Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Oradea, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Silaghi in perioada exercitarii functiei de ministru al Transporturilor.

De asemenea, ANI a sesizat Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, cerand sa faca cercetari cu privire la tranzactii financiare suspecte efectuate de Ovidiu Silaghi, impreuna cu Ariana Silaghi.

Dosarul privind averea lui Ovidiu Silaghi a fost clasat in luna aprilie de Comisia de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Oradea, care a constatat ca provenienta bunurilor este justificata.

PONTA: "M-AM VAZUT SAMBATA CU FENECHIU"

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca s-a intalnit sambata cu fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, dar nu in Bucuresti, ci acolo unde se afla Fenechiu, iar discutia a durat o ora.

"M-am vazut sambata cu Relu Fenechiu", a declarat ponta ziaristilor.

Intrebat daca a fost Fenechiu in Bucuresti, premierul a raspuns: "Nu, am fost eu unde era dansul".

"Am stat o ora de vorba. Am discutat o ora despre ce e mai important (la minister - n.r.) si acum ne vedem la ora 13.00 la minister", a adaugat Victor Ponta, care premia luni interimatul la Transporturi.

Intrebat daca are vreo preferinta intre Ovidiu Silaghi si Mugur Cozmanciuc pentru portofoliul Transporturilor, Victor Ponta a spus: "Ii cunosc foarte bine pe amandoi, amandoi au mai fost in Guvern, unul ministru, celalalt secretar de stat, dar astept decizia celor de la PNL, o discutam, dupa care, nu uitati, trebuie sa-i propun presedintelui".

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Victor Ponta, interimar pentru o zi la Transporturi, ministerul cu cei mai multi bani
Victor Ponta, interimar pentru o zi la Transporturi, ministerul cu cei mai multi bani

Premierul a preluat luni interimar Transporturile, ministerul cu cei mai multi bani, desi liberalii au anuntat ca marti va fi numit noul sef.

Variantele PNL pentru Ministerul Transporturilor,dupa condamnarea lui Fenechiu la 5 ani cu executare
Variantele PNL pentru Ministerul Transporturilor,dupa condamnarea lui Fenechiu la 5 ani cu executare

Deputatul liberal Ovidiu Silaghi este dat ca favorit la conducerea Ministerului Transporturilor.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.