Victor Ponta pentru El Pais: Daca se va demonstra ca am plagiat, imi voi da demisia

Ultima actualizare: 24-10-2012 03:27

Premierul Victor Ponta afirma, intr-un interviu acordat publicatiei "El Pais", ca isi va asuma responsabilitatea in cazul in care se va dovedi ca teza sa de doctorat este un plagiat si cu siguranta se "va retrage".

 El spune ca aceasta problema a aparut ca urmare a conflictului existent intre el si presedinte pe tema prezentei la Consiliul European.

"Am inceput teza in 1999 si, de atunci, am fost ministru in guverne diferite, vicepresedinte al Parlamentului si sunt liderul partidului de doi ani. Am respectat toate regulile existente in Romania. Am cerut Comisiei de etica din cadrul Ministerului Educatiei sa verifice lucrarea mea si sunt convins ca se va demonstra ca nu sunt vinovat de plagiat. Din pacate, este vorba de un atac politic din partea presedintelui, dupa ce mi-am anuntat dreptul de a fi prezent la Bruxelles", spune Ponta.
Intrebat ce va face daca acea comisie va da verdictul ca a plagiat, Ponta este citat spunand: "Atunci, cu siguranta ca ma voi retrage".

Dupa ce jurnalistul completeaza raspunsul spunand "Demisia...", Ponta este citat confirmand aceasta varianta.

"Da. Imi asum responsabilitatea, dar consider ca am fost acuzat dintr-un motiv politic si, in plus, nu au dorit sa asculte punctul meu de vedere", afirma Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO