Victor Ponta ii transmite lui Basescu: Sa incepem desecretizarile din CSAT cu rapirea din Irak

29-11-2012 08:46

CSAT

Premierul Victor Ponta i-a sugerat, miercuri, presedintelui Traian Basescu sa inceapa desecretizarile cu stenogramele CSAT despre rapirea din Irak. El s-a aratat convins ca seful statului nu are nimic de ascuns legat de acest subiect. 

"Dar nu am putea sa desecretizam discutiile din CSAT despre rapirea din Irak? Nu crede domnul presedinte Basescu ca ar fi idee buna sa le desecretizeze, sa aflam cine i-a rapit si cine i-a adus inapoi si cat ne-a cost? Eu cred ca e o idee foarte buna sa desecretizam, daca asa zice domnul presedinte Basescu ca tot e secret ce e la CSAT. Sa incepem cu rapirea din Iark. Sunt convins ca maine o desecretizeaza, ca nu are nimic de ascuns domnul presedinte, nici sume, nici cifre, nici persoane", a spus Ponta.

El i-a transmis si un avertisment lui Traian Basescu: "Sa nu se joace cu focul, ca iarasi... pisica blanda..stiti cum".

Ponta a aratat, ironic, ca e pacat ca Basescu sa "nu-si tina curajul" pana la capat in ce priveste stenogramele. "Sa ne spuna domnul presedinte, daca e asa curajos. Nu e pacat sa nu-l tina curajul pana la capat?", a mai aratat Ponta.

El a aratat ca nu are acces la stenograme si ca numai Traian Basescu are acces la stenograme si dosare. "Eu sunt cu poporul si cu guvernarea", a spus Ponta.

Premierul a facut aceasta referire la rapirea din Irak in contextul in care a fost intrebat despre afirmatiile sefului statului privind desecretizarea discutiilor din CSAT referitoare la bugetul Armatei.

"Foarte bine, e foarte bine daca o face (le desecretizeaza, n.r.), sigur ca da. Eram vreo 20 de oameni acolo. Restul, cu amenintarile domnului presedinte cu stenogramele, ma amuza. Dar nu vrea sa le desecretizam pe toate? Si cele din vremea cand era prim-ministru domnul Boc, ce se vorbea la CSAT? Si cele in care au decis reducerea bugetului pentru Aparare? Nu vrea sa le desecretizeze si pe acelea? Ca bugetul pentru Aparare a fost redus in fiecare an. Nu ar vrea domnul presedinte Basescu sa le desecretizeze? Cred ca ar fi foarte bine sa le desecretizam", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a sustinut, marti, ca subiectul disputei din ultima sedinta CSAT nu ar fi fost "megaministerul" contestat de premierul Victor Ponta, ci faptul ca acesta s-ar fi impotrivit alocarii de sume suplimentare pentru Armata, sustinuta de seful statului si ministrul Apararii.

Basescu a sustinut, conform Mediafax, care citeaza B1 Tv, ca prim-ministrul ar fi "mintit" in legatura cu disputa din ultima sedinta CSAT, caz in care este dispus sa desecretizeze stenograma sedintei

"La CSAT nu s-a discutat despre acel minister despre care el a vorbit o saptamana cum vroiam sa ocupam Guvernul cu un minister facut la Cotroceni, subiectul nu a fost (...) Subiectul la care s-a inflamat era exact vorba despre armata, unde Dobritoiu spusese ca e intr-o situatie dificila din punct de vedere al asigurarii cheltuielilor materiale pentru armata si eu am cerut la rectificare sa-i suplimenteze fondurile", a spus presedintele.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO