Victor Ponta: Fara masini in curtea PSD-ului

22-02-2010 00:00

Victor Ponta: Fara masini in curtea PSD-ului...
Victor Ponta: Fara masini in curtea PSD-ului...

Politica mersului pe jos. Este prima masura adoptata de noul lider al PSD, Victor Ponta. Social-democratii au avut prima sedinta in noua formula, rezultata dupa congresul din week-end.

 

Noul presedinte a venit mai devreme in Kiseleff si le-a cerut colegilor sa nu-si mai lase limuzinele in curte, deoarece sediul arata ca un "hotel de lux".

Dupa ce a asigurat pe toata lumea ca el priveste doar inainte, fara resentimente, Victor Ponta a anuntat deja o motiune de cenzura impotriva guvernului Boc, daca nu va fi modificata legea pensiilor.

Noul presedinte al PSD vrea si o distantare a partidului de PNL, cu care ar urma sa mai colaboreze doar ca sa pareze eventuale abuzuri ale democrat-liberalilor.

Si in interiorul partidului, Ponta vine cu noutati. Rezuma rolul celor 15 vicepresedinti, unii dintre ei apropiati ai lui Mircea Geoana, doar la decizii politice. Proiectele partidului vor fi conduse de departamentele aflate in subordinea consiliului national, adica a lui Adrian Nastase.

Noile reguli ajung pana in curtea PSD, unde Ponta recomanda mersul pe jos si fara declaratii date pe scari.

Dupa epuizantul congres din week-end, social-democratii au avut ocazia luni sa faca miscare, iar curtea PSD a fost pustie. Nu pentru ca liderii partidului ar fi renuntat la limuzine, ci pentru ca le-au parcat dincolo de gard.

Asa ca pentru prima oara de cand se stiu la partid, doamnele social-democrate si-au pus pe brat posetele si au coborat din masini, luand-o la pas spre sediu. Nici domnii nu au mai "descins" direct din autoturisme.

Apare totusi o problema. Trotuarul din fata sediului e cam ingust.

Noul presedinte mai are insa o pretentie: sedinta incepe la ora anuntata. Adica 11.00.

Violetul in diferite nuante a fost prezent si el luni. Pe cravata noului presedinte, dar nu numai.

Tags: victor ponta, psd,


VIDEO PROTVPLUS.RO