Victor Ponta: "Doamna Reding se bucura ca face rau Romaniei si nu intram in Schengen"

Ultima actualizare: 24-10-2012 21:03
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a spus ca Viviane Reding face declaratii "de week-end", "dupa ureche" si despre lucruri pe care "nu le cunoaste".

De asemenea, a mai spus ca in opinia lui atacurile acesteia impotriva Guvernului Romaniei sunt generate de optiunile sale politice si au "depasit orice limita" normala in spatiul UE.

Intrebat de moderator intr-o emisiune TV, duminica seara, cum comenteaza declaratia comisarului european pe Justitie, Viviane Reding, potrivit careia in Romania a avut loc un puci parlamentar pe care l-a stiut si FMI, premierul a afirmat ca aceasta nu este in masura sa exprime o opinie avizata.

"Este ca si cand despre problema procurorilor v-ar vorbi de exemplu, de altfel o doamna extrem de respectabila, doamna ministru Plumb, care e la Mediu. Habar n-are in primul rand nici cum functioneaza Justitia, nici n-are vreun mandat sa vorbeasca in numele cuiva. Povestea cu FMI este neserioasa", a spus premierul.

Ponta a precizat ca declaratiile comisarului Reding sunt declaratii politice "de nivel de Dambovita".

"Garantez ca niciodata, nicio secunda, in toate discutiile pe care le-am avut cu cei de la FMI nu s-a discutat vreo problema politica. De altfel, FMI, de cate ori a venit delegatia, s-a intalnit cu Guvernul, s-a intalnit cu opozitia, si a discutat despre deficitul bugetar, politici fiscale, privatizari. Niciodata nu s-a discutat. Doamna Reding le-ncurca pentru ca nu le stie", a explicat Ponta.

Seful Guvernului considera ca Viviane Reding face declaratii politice in nume propriu si ataca Guvernul USL pentru ca ea face parte din familia popularilor europeni, asemeni PDL.

"Declaratiile de week-end ale doamnei Reding care vorbeste dupa ureche despre ceea ce nu cunoaste si nu are atributii tin doar de un gen de atac politic", a spus premierul. In opinia lui Victor Ponta, Viviane Reding se opune intrarii Romaniei in Schengen, comparativ cu presedintele PE, Martin Schulz, social-democrat, care a sustinut Romania.

"Doamna Reding se bucura ca ne face un rau Romaniei ca nu intram in Schengen. Nu cred ca-i ajuta pe cei de la PDL ca nu intram in Schengen, ca e efortul Romaniei", a mai spus Ponta.

In opinia premierului, atacurile repetate ale comisarului Vivian Reding la adresa Guvernului pe care el il conduce sunt singulare in raporturile dintre CE si tarile membre.

"S-a depasit orice limita in relatiile normale dintre o tara membra UE si CE. Un comisar nu poate sa atace in fiecare zi un guvern al unui stat membru. Nu se intampla in niciun caz chestia asta", a mai spus Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO