Victor Ponta: Alegerile partiale in colegiile vacantate ar putea avea loc pana la inceputul verii

Ultima actualizare: 05-05-2013 00:08
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat ca alegerile partiale pentru locurile de parlamentar vacantate ar putea avea loc "pana la inceputul verii".

Astfel, numarul colegiilor in care va avea loc scrutinul urmeaza a fi stabilit dupa finalizarea in instante a hotararilor privind alesii declarati incompatibili.

"Iata ca se vacanteaza si alte locuri, locul domnului (Dan Radu n.r.) Rusanu de deputat (desemnat la Autoritatea de Supraveghere Financiara n.r.), mai sunt cateva, asteptam niste decizii definitive apropo de parlamentari care au fost considerati de ANI incompatibili sau in conflict de interese si o sa facem intr-o singura zi alegeri partiale pentru toate colegiile care se elibereaza in acest inceput de an", a afirmat Ponta, miercuri.

Intrebat de jurnalisti cand ar putea avea acest loc acest scrutin in colegiile vacantate, Ponta a raspuns: "Pana la inceputul verii".

"Astept finalizarea tuturor procedurilor pentru eventualele locuri de parlamentari care se pot. Probabil pana la inceputul verii", a spus el.

Premierul a reiterat opinia sa ca nu ar mai fi trebuit organizat aceste alegeri partiale avand in vedere ca sunt prea multi parlamentari.

"Opinia mea si optiunea mea personala nu v-o ascund si nu mi-am schimbat-o, e aceea de a nu mai face alegeri ca si asa avem prea multi parlamentari, mai se reduceau. Dar exact cine ma critica ca sunt prea multi parlamentari, dupa aia m-a criticat ca nu vreau sa fac alegeri. Asa ca «vox populi, vox dei»", a mai spus Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO