Ungureanu vrea sa infiinteze o asociatie, care s-ar putea numi Initiativa Civica de Centru-Dreapta

Ultima actualizare: 21-09-2012 00:25
Mihai Razvan Ungureanu

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat luni ca se gandeste sa constituie o asociatie, care s-ar putea numi Initiativa Civica de Centru-Dreapta. El crede ca este nevoie de o regrupare a dreptei in jurul catorva principii.
 

"Este clar ca e nevoie de a retrezi interesul celor care fac parte din electoratul de centru-dreapta pentru o noua investitie de incredere, in toamna, in asa fel incat sa iasa din tacere, din rezerva si sa mearga spre vot", a spus Mihai Razvan Ungureanu intr-o emisiune televizata, potrivit Mediafax..

"Vom vedea daca acest lucru este posibil. Deocamdata, eu pornesc o initiativa. Gandul meu este ca la un moment dat sa pot oferi celor care sunt interesati de coagularea dreptei, indiferent de formula partinica, intr-un bloc de dreapta, care sa poata sparge aparentul esec in care se afla astazi aceasta jumatate de spectru electoral, o initiativa in care sa se regaseasca si cei care nu au pana acum expresie", a explicat Ugureanu.

Intrebat ce inseamna aceasta intiativa, Mihai Razvan Ungureanu a raspuns: "Un ONG, evident. Vorbim despre o organizatie non-guvernamentala, o asociatie, care s-ar putea sa se numeasca Initiativa Civica de Centru-Dreapta. Si care nu are cum sa fie partid".

Potrivit lui Ungureanu, aceasta asociatie ar urma sa colaboreze cu tot ce inseamna forta politica validata, partinica, in centru-dreapta, "iar PDL este cea mai importanta dintre ele".

"Cred ca lucrurile acestea sunt pe cale de a se construi, pe cale de a se face", a adaugat Mihai Razvan Ungureanu, aratand ca, daca exista pareri si idei bune, le asteapta pe adresa sa de email, mru.dreapta@gmail.com.

De asemenea, Mihai Razvan Ungureanu a spus ca relatia sa cu PDL "este altceva".

"In momentul de fata, intre PDL si mine exista un parteneriat, este partidul care m-a sustinut la guvernare, este un partid pe care il cunosc si cu lucrurile bune, care sunt foarte multe, si cu defectele sale. E un partid care se sprijina pe foarte multi oameni de buna-credinta si pe care ii vad ca transfera catre mine foarte multa incredere. Ce se va intampla mai departe, vom vedea", a continuat el.

Mihai Razvan Ungureanu a evitat sa precizeze daca s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, la Neptun, in weekendul care a urmat caderii guvernului sau.

"Ce va pot confirma este ca am fost la Neptun", a spus Ungureanu, care a evitat sa raspuna si daca are un suport din partea presedintelui in initiativa lui privind dreapta. Ungureanu a precizat insa ca are in continuare o relatie foarte buna cu presedintele tarii, "cum este absolut normal".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO