Ungureanu: L-am reclamat pe Ponta la CNCD, Consiliul se pronunta la jumatatea lunii aprilie

02-04-2013 14:14

Mihai-Razvan Ungureanu

Presedintele FC, Mihai Razvan Ungureanu, care l-a reclamat la CNCD pe Victor Ponta pentru declaratii discriminatorii pe tema comunitatii roma, a declarat, marti, ca a primit de la Consiliu raspunsul in scris al premierului.

Presedintele Fortei Civice l-a reclamat pe premier la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii sustinand ca acesta a facut declaratii discriminatorii referitoare la comunitatea roma si la romani intr-o emisiune prezentata pe 19 martie de BBC.

Mihai Razvan Ungureanu a fost prezent marti la CNCD pentru a sustine reclamatia, declarandu-le ziaristilor la plecare ca spera ca premierul Victor Ponta "sa suporte rigorile legii", care sunt cuprinse intre avertisment si sanctiunea cu amenda.

"Am fost la audieri in CNCD privind cazul semnalat prin petitia noastra referitor la declaratiile publice ale premierului Victor Ponta facute in emisiunea Hardtalk prezentata pe 19 martie de BBC. Domnul Ponta are declaratii pe care le consideram discriminatorii la adresa comunitatii roma. Domnul Ponta considera ca in contextul migratiei interne catre Marea Britanie sau Germania comunitatea roma face si «turism pentru beneficii sociale» in comparatie cu «romanii obisnuiti, care nu fac aceasta pentru beneficii sociale ci in termenii emigratiei normale»", a precizat Mihai Razvan Ungureanu.

El a aratat ca Ponta nu se afla la prima abatere de acest gen si crede ca prim-ministrul a aratat in urma acestui interviu acordat BBC ca "face o discriminare intre comunitatea roma si romani, uitand ca si comunitatea roma care migreaza din Romania in Marea Britanie sau in Germania sunt tot cetateni romani".

Mihai Razvan Ungureanu a mai spus ca a primit de la CNCD raspunsul in scris al premierului Victor Ponta si a aratat ca la mijlocul lunii aprilie colegiul director al CNCD urmeaza sa ia o decizie.

Intrebat ce asteapta de la CNCD in urma reclamatiei pe care i-a facut-o premierului Victor Ponta, Mihai Razvan Ungureanu a raspuns: "Punctul nostru de vedere este ca in momentul de fata premierul trebuie sa suporte rigorile legii asa cum sunt intelese, de la avertisment, la sanctiunea cu amenda. Sunt trei mijloace prin care CNCD prin colegiul director poate sa sanctioneze asemenea derapaje, cel mai simplu este avertismentul, putandu-se ajunge la sanctiune cu amenda".

Premierul Victor Ponta nu a fost prezent la sedinta CNCD in Mihai Razvan Ungureanu si-a prezentat reclamatia.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO